• 20
    colin barker - devrim provaları
    yakın tarihten 1968 fransa, 1972-1973 şili, 74-75 portekiz, 80-81 polonya ve 1979 devriminden itibaren iran'da yaşananları son derece tarafsız ve gerçekçi bir yaklaşımla anlatan önemli bir kitap.
    robert graves - ben claudius
    roma'nın cumhuriyet döneminden imparatorluğa geçişini, yani caesar'dan caligula'nın öldürülüşüne kadar geçen dönemi, imparator claudius'un ağzından bir roman gibi okuyabilirsiniz. ilk baskısı 1934 yılında yayınlanmış olup, dönemin günlük hayatından olsun, askeri hayatından olsun, dini hayatından olsun, ne bileyim saray hayatından olsun kısacası roma ile ilgili ne varsa inanılmaz detaylı bir kaynak kitabıdır aynı zamanda. devamında claudius the god kitabı da var ama bildiğim kadarıyla türkçeye henüz çevrilmedi.
    sir thomas more-utopia
    söylenecek çok söz yok. okumadıysanız mutlaka okuyun derim.
    hacı bektaş-ı veli - makâlât
    yine anlatmaya kalkışmak istemediğim bir kitap. daha çok bir kılavuzdur.
    franz kafka - dava
    bu rahatsız abimizin bu kitabı yalnızca bir gecede yazdığını öğrendiğimde yeniden okumuştum. ayrıca kendisinin de en sevdiği romanı olduğu söylenir. çok değişik bir kafası var.

    ilk aklıma gelenler bunlar.
    klasik kitaplar nasıl olsa yazılacaktır diye düşündüğümden, biraz daha "bence" yeterli ilgiliyi bulamamış kitapları önermeye çalıştım.
    pişman olmazsınız diye düşünüyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın