resim
Yıldırım Demirören
Görev:Başkan
Takım:-
Yaş:60
Uyruk:Türkiye
  • 1569
    en sonunda sayesinde türk futbolu uluslararası turnuvalardan tümden men edilecek. böylece ülke futbolunun 80 senede katettiği aşamayı bir adam yok edecek.

    ha diyebilirsiniz ki üzerinde siyasi baskı var. gerçi demirören'e karşı iyi niyetli olup hatalarına mazeret arayacak bir renkdaş da yoktur... ama yine de söylemekte fayda var. federasyonlar özerktir. yani hükümetle arasında hiç bir bağlantı yoktur. sadece uefa ve fifa'ya bağlıdır, o bağ bile futbolun ulusal kısmında çok zayıftır. bu statüde siyasi iradenin baskısıyla yetki ve görevlerini hükümetten aldığı talimatlarla idame ettiriyorsa demirören bu yetki gaspının mazur gösterilecek hiç bir tarafı yoktur. kendisi beşiktaş başkanlığından istifa edip federasyon başkanlığına aday olduysa görevin gereklerini yerine getirebilecek ve hükümet baskısına boyun eymeyecek kudrette olmalıydı. bu şartları taşımadan adaylığını açıkladığı için ülke futbolunun gördüğü her türlü zararın 1. dereceden sorumlusudur.

    an itibarıyla zaten marka değeri sıfırlanmış ülke futbolumuz malesef uluslararası yalnızlığa doğru gidiyor. dünyada 3-5 ülke dışında tanınmayak kıbrıs türk kesimi ile artık 2'li turnuvalar düzenler onları da ara ara kazanırız.
App Store'dan indirin Google Play'den alın