• 1146
    zamanında ünal aysal "bu ateş üfleyerek sönmez" dediğinde kendisini dinleyip şikeye adı karışan kulüplerin çoğuna eksi puan cezası; fenerbahçe'ye de bir alt lige düşme cezası verselerdi bu işler çoktan kapanmıştı.

    şimdi fenerbahçe en az üç lig düşerken, diğer kulüplerin de eksi puan cezası ile kurtulmaları neredeyse imkansız hale gelmiştir. çünkü diğer kulüplere verilen avrupa'dan men cezalarından da anlıyoruz ki uefa bu kulüp yöneticilerinin de bu işe karıştığına karar vermiş.

    işin enteresan tarafı ellerindeki basın bu durumu bile federasyonun, fenerbahçe'nin değil galatasaray'ın, trabzonspor'un suçuymuş gibi sunmaya çalışacaktır. işin başından beri olduğu gibi.

    tabi bu durumun getirdiği bazı sıkıntılar da var. daha önce de söylediğim gibi uefa'nın vereceği ve federasyona verdirmek isteyeceği cezalar, karşı cephede safların sıklaşmasına ve yeni düzenbaz eylemlere sebep olacaktır. bu kirli ittifaka ve cepheye karşı galatasaray, trabzonspor ve bursaspor başta olmak üzere şikeden mağdur olan ve temiz futbol isteyen kulüplerin artık birlikte hareket etme ve biraraya gelme zorunluluğu hasıl olmuştur. bu temiz futbol cephesi bir yandan da yeni bir federasyon için girişimlerde bulunmalıdır. zira mevcut federasyon, uefa "bu kulüplere şu cezaları verin yoksa ülke futbolu olarak canınız yanar" değinde her türlü çılgınlığı yapabilecek bir federasyondur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın