• 171
    hollandanın hazırlık macında sneijderi izleme fırsatı buldum. şunu gördüm ki sneijderin etrafında onun pas opsiyonunu arttıracak ne kadar çok oyuncu olursa sneijder o kadar iyi oynuyor. özellikle oyunu kanatlara açmada, oyunu genişletmede ve hızlı kanat oyuncularının defans arkası koşularını çok iyi görüyor. galatasarayda da çok başarılıydı bu sene ancak ortada çok sıkışıyordu. bu yüzden aslında transfer sezonunu belirleyecek olan da sneijder. kalacaksa ki turnuvada çok büyük işler yapmazsa kalacak gibi duruyor transfer de 4-2-3-1 gibi bir dizilişe göre oluşturulmalı.

    bu sene için benim en büyük beklentim yabancı bir santrafor alınmaması. yabancı santrafor alındığı zaman hem yeni bir diziliş bulunmaya çalışılacak ki görünen opsiyon 3-4-1-2 bu sefer de 3 stoper özellikli oyuncu bulmakta sıkıntı çekeceğiz. ayrıca yabancı sınırı açısından melo-sneijder-telles-muslera ve alınacak yabancı stoper ilk 5'i oluşturacak gibi. yabancıya yer açıcam diye zoraki türk oyuncu oynatılması en istemediğim şey. sabriden sol bek üretmek, hakanın stoperde oynaması uzun vadeli planlar olmamalı. bir kaç maç olabilir ancak seneye istediğim şey takımın ilk 11nin herkes tarafından tahmin edilebilir olması. bunun içinde 5 tane iyi yabancı 3 tane de kaliteli ama hamle oyuncusu olabilecek, yedek oturunca problem çıkarmayacak yabancı lazım. bruma ve amrabat bence bu düşünce için çok uygun. ikisi de oyuna hareket katabilecek oyuncular. özellikle deplasman maçlarında hızları ile maçı garantiye alabiliriz.

    yani aysalın söylediği gibi bir yabancı defans oyuncusu+2 yerli kanat+1 yerli santrafor bence mükemmel olur. hatta gerekirse amrabatın yerine bir yabancı alınabilir. neyse seneye benim beklentim şöyle bir takım:

    muslera (yerli genç yedek kaleci)

    veysel(sabri) semih(uğur demirok) astori(chedjou) telles (hakan-ishak)

    melo (hamit) selçuk (emre ç.)

    gökhan (mevlüt) sneijder (yekta) olcan (bruma-amrabat)

    burak (umut)
App Store'dan indirin Google Play'den alın