• 300
    cardiff city ile yeniden ingiltere simalarında boy gösterdiğim oyun. sözlükteki arkadaşların önerisiyle 14.1.4 sürümüyle oynuyorum.

    öncelikle oyun hakkında şunu söyleyeyim. eski oyunlardaki; ''taktiğini oturt-oyuncu transferini yap-ligin anasını ağlat'' mantığını bu oyunda epey değiştirmişler. birçok fmcinin bu seriyi beğenmeme sebebi de bu. tek taktikle sezonu götüremiyorsunuz alternatifleri de oluşturmanız lazım. ayrıca her maçtan önce mevcut taktiğiniz ile ilgili bazı değişiklikler yapmanız şart. maç içinde de taktiksel anlamda sürekli müdahale etmeniz gerekiyor. bu da oyunu epey zor hale getiriyor. eski oyunlarda 1 saatte 3 maç yapıyorsan, bu oyunda 1 saatte 1 maç yapabiliyorsun.

    sakatlık problemlerinden söz edilmiş. eğer sezon başında antrenörlerinizi tek tek seçip antreman yıldızlarını yükseltirseniz ve antreman dağılımını iyi ayarlarsanız bir sıkıntı yaşamıyorsunuz. tabi fizyoterapistlerinizi de iyice bir gözden geçirin. ayrıca peş peşe maçlardan sonra fazla yorulan oyuncularınıza 1-2 günlük izinler verin. her bölgenizin de iyi kötü bir alternatifi olsun.

    bu şekilde ilerlerseniz hem sakatlık sorunlarından tamamen kurtulursunuz hem de başarılı olma ihtimaliniz epey yükselir.

    benim gibi ligin küçük takımlarıyla başarılı olmak istiyorsanız kayıp seneleri kabullenmeniz ve sürekli olarak gelecekteki kadronuza yatırım yapmanız gerekir. ilk sezonda zaten ligde kalmam dışında bir şey istenmiyor benden. devre arasına yeni girdim, orta sıralardayım. şu an en önemli transferlerim 6 ay sonra sözleşmesi bitecek oyuncular. devre arasında 1-2 milyon euroya getireceğim oyuncular çok da önemli değil. günü kurtarmak için eldeki oyuncular oldukça yeterli zaten.

    bu yüzden küçük takımla oynuyorsanız boş transfer yapmayın. her oyuncunuzu satmaya ve gelen karla birilerini transfer etmeye hazır olun. hayatta satmam dediğiniz wonderkidinizi 20'ye satıp yerine 7'ye başka bir wonderkid alabilirsiniz, tüm ihtimalleri görmeniz gerekir.

    şimdilik bu kadar. kariyer detaylarıyla ilgili gelecek sezon başlayınca bişeyler yazmayı düşünüyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın