• 167
    5+3 kuralının kesinleşmesinden sonra sadece 1 veya 2 yabancı transfer yapılması gereken sezon. bu yabancı transferlerin stoper ve forvete yapılması yeterli gibi duruyor. takımın iskeletinin muslera-telles-melo-sneijder dörtlüsü olacağı düşünülürse ağırlık yerlilere verilmeli.

    hakan çalhanoğlu, gökhan inler, ömer toprak hep istenilen isimler ama bunların alınması mümkün değil bence. ama şartlar zorlanıp hakan alınabilse şükela olur tabi.

    kaleden başlayalım. muslera'nın yanına sinan bolat'ın alınması çok iyi olur. daha önce de söyledik. (bkz: sinan bolat/@vincent vega) sinan hem ufuk'tan hem de eray'dan daha iyi ve tecrübeli. geçen sene barnebau ve kadıköy deplasmanlarına eray'la çıktığımızı unutmayalım. bize sadece türkiye kupasında değil gerekirse ligde de gönül rahatlığıyla kullanabileceğimiz bir kaleci lazım.

    takımın iskeleti dediğimiz 4 yabancıyı yukarıda saydık geriye 1 tane sahada, 3 tane de yedekte olacak yabancıya ihtiyacımız var. saha içinde ki yabancı kesinlikle stoper olmalı bence. psg'li alex'in ismi geçiyor, bence harika bir seçim olur, bonsevisi elinde, top geçer adam geçmez tadında kemik gibi bir stoper. semih ve koray'a da abilik edecek olması cabası. umarım alınır. şeyju * +3 ün biri olabilir. koray, hakan balta ve gökhan zan'ın da olduğunu düşünürsek stoper mevkinde bir sıkıntımız yok. sağ bekte eboue'ye güle güle. bu istikrarsız, sahtekar adam hemen elden çıkarılmalı. veysel ve sabri burayı götürmek zorunda. sol bekte zaten sıkıntı yok, hakan balta ve telles burayı götürür.

    bu durumda sahada ki 5 yabancımızı yapmış oluyoruz. muslera-telles-alex-melo-sneijder.

    şeyju'yu da kadroda tuttuğumuza göre geriye 2 tane yedekten gelecek yabancımız kalıyor. bruma diğer seçeneklerimizden biri olacak tabi. kalması kaçınılmaz. geriye 1 yabancı hakkımız kalıyor. dany, drogba, eboue ve amrabat gitmeli. ontivero ve hayroviç kiralanmalı.

    diğer taraftan kanatlara takviye yapmamız kaçınılmaz. halihazırda alınması en mümkün oyuncu gökhan töre gibi duruyor. bjk bu oyuncu için 7,5 m € bonservis ödeyemeyeceğini deklare etti zaten. tek tehlike bjk'nın burda tıpkı bizim melo'da yaptığımız gibi tekrar kiralama yoluna gitmeye çalışacak olması. buna meydan vermeden 5-5,5 m € ya bu oyuncuyu takıma kazandırmalıyız ya da kiralama yolunda bjk ile mücadeleye girmeliyiz. diğer taraftan eğer trabzon satmaya karar verirse olcan adın için de harekete geçmek lazım. 4-2-3-1 gibi bir sistemde bu adamları kanatlara atıp ortalarına sneijder'i koyarsak tadından yenmez bu takım.

    forvete mevlüt erdinç alınacak mı bilmiyorum. kendisi bana göre umut bulut'un bir tık üstü o kadar. alınacaksa burak, umut, mevlüt türkiye için yeterli ama şampiyonlar ligi için yeterli mi kafa karıştıran yer burası zaten. şampiyonlar liginde bu adamlarla nereye kadar gideriz işte o muamma. ama balotelli, dzeko, doumbia, lukaku gibi adamlar gelecekse gelsin.
App Store'dan indirin Google Play'den alın