• 82
    2010-2011 sezonu içerisinde ali sami yen stadına veda etmiş türk telekom arena'ya merhaba demiştik. ben o sezon oradaydım. takım küme düşüyordu neredeyse ama ben oradaydım. 2011-2012 ve 2012-2013 sezonlarında da takımımı yanlız bırakmadım ve kombinemi yeniledim, her zamanki yerimden takımı destekledim. üst üste iki şampiyonluğa taraftar olarak katkıda bulunduğumu da düşünüyorum. ister tezahurat olarak düşünün isterseniz ürün alıp maddi destek veren birisi olarak düşünün.

    muhteşem maçlar da yaşadım ama çok üzüldüğüm maçlar da oldu. kar, yağmur, çamur sevdamıza engel olmadı. ama bu üç sezon boyunca hep bekledim sözlük. o yollar düzelecek, yeni otobüs hatları konulacak, metro çıkışı insan yığını olmayacak, insan gibi evime dönebileceğim. şampiyonlar ligi maçından sonra saat 3'te evde olmama rağmen , gün gelecek düzelecek diye ısrarla bekledim. ama geçen sezon ve bu sezon benim de buna inancım kalmadı.

    ilk sene stadın altından kalkan ve ücretsiz olan sınırlı sayıdaki iett otobüsleri bile kaldırıldı. tam 55 bin kişi ufak bir merdiven ve cezaevi turnikelerini andıran metro girişlerine mahkum edildi. kimse kusura bakmasın ama oraya gelen taraftar senin için binbir cefaya katlanıyorsa sen de galatasaray olarak gücünü kullanacaksın ve o stadın yolu, otobüsü neyi eksikse yaptıracaksın. kimse bana bürokrasi izin vermiyor demesin. gezi direnişinde başı çeken grubun takımı bile stadını yapıyor ve devlet buna yardım ediyorsa, demekki sorun bürokraside değil sende.

    bütün bu çileleri bir kenara bırakıp almayı düşündük diyelim. bu sefer de karşımıza (bkz: passolig) denen ve kimsenin ne olduğunu bilmediği bir kart ortaya çıkıyor. ben eğer maça gitmek istemezsem, kombinemi sevgili abim'e (bkz: my immortal 14) veremeyeceğim. ya da arkadaşıma vermek istedim fakat o da ne bu sefer de karşımıza hangi takımı tuttuğumuz detayı ortaya çıkıyor. galatasaray maçı izlemek için o takımı tutmak zorundasın. kimse futboldan zevk aldığı için başka stada gidemez. bu ucube uygulamayı kullanmak isterseniz de bunun için yıllık aidat bedeli vermek zorundasınız. isterseniz kombine biletine 10 bin tl verin önemli değil.

    hem insan yerine konmamak hem de hala üzerimden para kazanmak isteyen bu düzene, bu sisteme karşı çıkmak için bu sene de almayacağım kombine bilettir. senin ne kadar etkin olur ki diye düşünebilirsiniz ama ateşe su taşıyan karınca misali en azından safımız belli olur.

    edit: imla hatası
App Store'dan indirin Google Play'den alın