• 67
    bu başlık altında yazılanları okuyarak, gaza geldim ve uzun süredir veremediğim kilolarımı verdim 1.5 ayda.

    82-83 kiloyken şu anda evlendiğim zamanki kiloma, 77.5 kiloya düştüm. aynen yazıldığı gibi harcadığımdan, azını yiyorum. ilk 2 hafta çok kasmıştım aklımda sürekli bir şeyler yemek vardı, şu anda kasmadan yiyorum, aklıma gelmiyor yiyecekler. kahve ve çayı da azalttım. bol su içiyorum.

    çikolata, cips, kola, abur cuburu bıraktım gibi, çok az. alkol de almıyorum uzun süredir. 75 kilo civarına inersem bayağı iyi olacağım. çok fazla spor yapamıyorum ama biraz daha aktif olmaya başladım. bir de üni.deyken biraz vücut yapmıştık, toparlasın diye şınav çekiyorum arada o kadar. bazen gaza getiriyorum kendimi, 10 kat merdiven çıkıyorum :(

    gömleklerimin bol gelmesi ve pantolonlarımın hafif bol gelmeye başlaması, kemeri bir delik sıkılaştırmak insanı mutlu ediyor ve insanların "kilo verdin vs" demesi moralimi yükseltti. çünkü hayatımın en kilolu günlerini evlendikten sonra gördüm 84 kiloya kadar çıktım, resmen kendime güvenim kaybolmaya başlamıştı. yazın da gelmesi ile birlikte gaza geldim iyi oldu, inşallah bundan sonra daha sağlıklı beslenerek kilomu korumaya çalışacağım. çok kasmadan orta-uzun vadede biraz daha kilo vereceğime inanıyorum.

    herkesin vücut yapısı ve mekanizması farklıdır ama örnek olsun diye öğünlerimi yazayım,

    hafta içi,

    sabah eğer olur da kalkabilirsem maydanozlu limonlu su içiyorum, blenderda çekerek. her gün kahvaltı olarak haşlanmış 2 yumurta yiyip çıkıyorum evden ve öğlene kadar tutuyor beni.

    ekmek vs yok. zaten zamanım da yok kahvaltı yapmaya. iş yerinde 10 gibi falan bir elma, salatalık yiyorum.

    öğlen abartısız yarım ekmek arası haşlanmış tavuk ya da ton balıklı sandviç yapıyorum. evden getiriyorum. ne dolu öğünüm bu zaten.

    3-3.30 gibi iş yerinde leblebi yiyorum bir avuç civarı, su ile birlikte yiyince şişiriyor ve tok tutuyor, çok faydalı.

    akşam ise 6-6-30 gibi yiyoruz yemeği ve ne yemek yapılmışsa yiyorum ama ekmek hiç yemiyorum, salata götürüyorum bol bol. 8'den sonra da bir şey yemiyorum bazen yoğurt yiyorum yatmadan.

    hafta sonu biraz kaçırıyorum, özellikle kahvaltıyı geç yapınca ne varsa yiyorum, omlet, kızartma ne varsa yiyorum valla ama akşamlar az yiyorum.

    genelde protein ve sebze ağırlıklı beslenmeye çalışıyorum bence bu kısmı önemli.

    ama asıl iş harbiden matematik.

    7000 kalorinin 1 kilo vermek biliyorsunuz, bu da şu demek; her gün ihtiyacından 500 kalori az yersen * 2 haftada 1 kilo verirsin. ayda en az 2 kilo gider.

    bir de her gün en az bir soda içiyorum, kaybettiğim mineraller için.

    gözünüzde büyütmeyin, biraz irade, fazlası değil...
App Store'dan indirin Google Play'den alın