• 2903
    yillardir bu denli yerli oyuncu bollugu yasanan bir transfer donemi olmadi. gecen yil alper potuk'tu mesele. fenerbahce aldi, ikinci bir yerli transfer cekismesi donmedi bile...

    bu sene hic oyle degil mesele.

    gokhan tore gecen yil besiktas'in tolga'yla birlikte en iyisiydi, yasi 23, hala piyasada. milli takimin bankosu ayni zamanda.
    olcan adin trabzonspor'un en iyisi, avrupa liginin kalburustu oyuncularindan biriydi, ayrilmayi bekliyor.
    yillardir ligue 1'de gayet iyi performans gosteren mevlut erdinc turkiye'ye donecek.
    tarik camdal pisti. iki kanadi da cift yonlu oynayabilen, onumuzdeki 2-3 turnuva boyunca milli takimda olacagi acik bir bek oyuncusu.
    sinan bolat gibi milli takima yukselmis bir kaleci kulup arayacak kendine.
    ozan tufan sessiz ama derinden geliyor, bir milli takim oyuncusu oldu bile neredeyse. inanilmaz bir cokyonlulugu var.
    ishak dogan sol bek yok diye kivranirken cikis yapti, teknigi, fizigi yerinde, cikislari var.
    serdar gurler, deniz yilmaz cikis yapmis, ortadaki oyuncular.
    yusuf erdogan belki de yilin genc oyuncusu, ciddi potansiyeli olan bir sol forvet.
    ligin en surpriz takimlarindan sivasspor'un en buyuk cikis yapan oyuncusu aydin karabulut serbest.
    milli takimda golleriyle dikkat ceken ahmet ilhan ozek, akhisar'da cikis yapan ugur demirok.
    hepsi bir yana bu sezonun en iyi yerli oyuncusu caner erkin kontrati bitmis durumda takiliyor oyle.

    ***

    haydi gecen sene gereken yerli transferler belirli firsatlar dogmadi, yeterli kalitede oyuncu bulunamadi filan diye yapilmadi diyelim. haydi devre arasi bir hataydi, salih'i filan izlemeden aldiniz, yapildi bir eseklik diyelim. ama boyle milli takimin yeniden yapilanmasina denk gelen, ligde 2-3 sene cikis sergilemis ve artik pismis, yasi 30'lara vurmayi birakin bir cogunun 23 dahi olmadigi bir oyuncu toplulugunun bu denli tekliflere ve kuluplerinden ayrilmaya acik oldugu bir transfer donemi cok nadir geliyor.

    tabi ki hepsini alacak degil galatasaray. ancak rica ediyorum, bu kadar firsat varken gecen seneki gibi ne idugu belirsiz, ne sistemi oynayacagi, kimin formayi zorlayacagi belli olmayan, yedek kulubesinin yetersizliginden oyuncu degistirmeyen bir galatasaray olusturmayin yine. eger bu yaz doneminde de yerli oyuncu standardlari icin bu kadar kalburustu kalitede futbolcunun alinabilir oldugu ortamda gereken yerli transferleri yapilamazsa, yonetim terim'in kovulmasiyla baslayan surecte iyice ayyuka cikan yetersizligini artik tamamen kanitlamis olacak, malesef.

    bedelini de aziz yildirim gibi bir zat'i galatasaray'dan once kendi kulubune 4. yildizi takarken izleyerek odeyen hepimiz olacagiz, yonetim futbolcu taraftar...
App Store'dan indirin Google Play'den alın