• 10221
    çoğu yönden yanlış yönetilen takımdır. sürekli avrupa'nın en büyük kulüpleriyle kıyaslanmasına rağmen onların yaptıklarından ders çıkaramayandır. ben futbolcu kadrosu ve sayısı konusuna değinmek istiyorum. son yıllarda futbolcu kadrosundaki oyuncularımızın gerekliliği/gereksizliği hep tartışma konusu oldu. mesela ne dedik? bayan basket takımında oyuncular ücretlerini alamazken, dar kadroyla tüm sezonu götürmeye çalışıp koç takviye istediğinde bütçe verilmezken, dünyanın en iyi oyun kurucusu whalen ücretini alamayıp takımdan 250bin için kaçarken futbol takımında 1 milyon alan ceyhun'un işi ne? sezon öncesinde değerlendirmelerin daha iyi yapılıp bütçelerin daha dikkatli yapılması gerektiğini düşünüyorum. neyse konudan uzaklaşmadan futbola dönelim. oyuncu sayısı ve kadro mühendisliğine baktığımızda büyük sorunlar ortaya çıkıyor.

    galatasaray futbol takımı bu sezon 56 resmi maç yaptı. tam 40 farklı futbolcu süreler aldı. tabi devre arasında gidenler/gelenler falan olduğunda sayı biraz daha azalacak. ancak bu kadar fazla sayıda oyuncu varken sürekli sol bek yetersizliğinden, orta saha oyuncularımızın alternatifsizliğinden, burak yılmaz normale döndüğünde onu kesemediğimizden bahsettik. oyuncu sayısının fazlalılığı kadronu geniş ve yeterli yapmıyor. kadronda birbirine yakın kalitelerde oyuncu bulundurman kadronu iyi kadro yapıyor.

    man city; bu sezon 57 resmi maç yapmış. 27 oyunculuk kadrosu var. 19 yaşındaki forvet henshall ve 3.kaleci wright hiç süre almamış. 20 yaşındaki galli huws, 1 maç sonradan oyuna girerek 14 dakika oynamış. marcos lopez ve boyata'nın süreleri de çok ama çok az. baktığınızda futbolcu kadrosuna 22-25 oyuncu denebilir.

    chelsea, 56 resmi maç. 28 oyunculuk kadrosu gözüküyor. lukaku sezon başı ayrılmış. 2 ingiliz orta saha sonradan oyuna girip 2 ve 4 dk süre almış sadece. 3.ve 4. kaleciler hiç süre almamış. ake 12, kalas 182 dk süre bulmuş koca sezonda. 22-24 oyuncuyu kullanmışlar tüm sezon.

    liverpool'da aynı şekilde bu sınırda. premier ligin ilk 3 sırasındaki yoğun fikstürle boğuşan takımlar bunlar.

    lig değiştirelim. ispanya'ya bakalım.

    real madrid; 60 maç oynamışlar 25 oyuncu süre almış. süre alanlardan mesut sezon başı ayrılmış. llorente 12 dakika oynamış. willian da 22 dakika. sezonu sakat geçiren ve beğenmesek de madrid'in önemli parçalarından khedira ise 134 dakika. 22-23 bandına düşürebiliyoruz kadroyu.

    barcelona; 3.kalecileri hüç süre almamış. süre alan oyuncu sayısı 26. gil 23, afellay 25, dos santos 19, traore 17, dongou 30 dakika oynamış. 22-23 bandında düşünülebilir kadro.

    atletico, 3.ve 4.kalecileri var ama süre almamışlar. 24 oyuncu süre almış. hernandez 14, ramos 72, gimenez 180 dakika oynamış kupa maçlarında. 22-25 bandındalar.

    ispanyanın ilk 3 sırasında da durum bu.

    psg, bok gibi parası var. oyuncu sayıları 25. 3.kalecileri hiç süre almamış.17 yaşındaki coman 38 dakika oynamış toplam. traore ise 90. forvetler arasında pek şansı olmayan ongenda'da çok kısıtlı süre. 22-25 bandındalar. zaten toplam oyuncu sayıları bu. en başında da demiştim bok gibi paraları var.

    bayern'de aynı şekilde. süre alan topçu sayısının artması erken gelen şampiyonluk. büyük takımların hepsinde futbolcu sınırı 22-25 civarında.

    en başta söylediğime dönelim. 30 dan fazla oyuncumuz var ve bu sezon 40 oyuncu süre almış. ve hala mevki yetersizliklerinden bahsedebiliyoruz.

    umarım bu günden sonra artık takımda süre dahi almayan aykut'a terim'in adamı diye sözleşme verilmez. umarım yüksek kabul edilebilecek ücreti kabul etmeyip ben avrupa'ya gideceğim dedikten sonra kulüp bulamayınca ''hocam kulüpsüz kaldım'' denilen adama sözleşme verilmez. umarım sağ bek sorununu gidermek için alınan veyseller salihlerle eboue-sabri-veysel-salih rotasyonu bile yetersiz kalıyorsa transferlerde parmağı olanlara bir daha güvenilmez. umarım bir oyuncuya dünyanın en önemli mevkisi olan orta sahada tanktan ağırken sadece boyu uzun diye trilyon verilmez. umarım deprem olduğunda ''bu neydi ya. yere düşüyordum.sss'' adamsın kuzeyci ergenlere uzun süreli bol sıfırlı sözleşme verilmez. eyyorlamam bu kadar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın