• 153
    eleme grupları hakkındaki düşüncelerime yazmak istiyorum;

    ************************************************
    euro 2016 elemeleri a grubu:

    hollanda, çek cumhuriyeti, türkiye, letonya, izlanda, kazakistan.

    - hollanda konusunda hem fikiriz zaten. düşüşte olan bir çek cumhuriyeti, sağı solu belli olmayan birtürk milli takımı, gruptan erken kopacağını düşündüğüm letonya, son dünya kupasına play-off'larda hırvatistan engeline takılan izlanda. grubu büyük ihtimalle son sırada bitirecek bir kazakistan.

    -hollanda grubu lider bitirir. ikincilik için kim ne derse desin favorim türkiye, çek cumhuriyeti ile izlanda üçüncülük için yarışır. izlanda'yı daha yakın görüyorum.

    euro 2016 elemeleri b grubu:

    bosna, belçika, israil, galler, kıbrıs, andorra.

    -bizim gruptan sonra takip edeceğim grup. son yılların büyüyen takımlar bosna ve belçika el ele kol kola çıkacaktır. buranın en heyecanlı çekişmesi üçüncülük mücadelesi olacaktır. bu mücadelenin de galler ile israil arasında olacak sürpriz olmazsa. bale'li, ramsey'li, joe allen'li galler bu grubu üçüncü bitirip play off oynama hakkı kazanacaktır. şu bale bir turnuva görmeden bırakmasın aga.*

    euro 2016 elemeleri c grubu

    ispanya, ukrayna, slovakya, belarus, makedonya, luksemburg

    -ispanya'nın 10 maçını da kazanması sürpriz olmayacak. ikincilik içinse favori adayım ukrayna. 2014 elemelerinde bir puanla grup liderliğini kaçırdıktan sonra play-off'ta fransa'ya ilk maçta aldıkları 2-0'ı koruyamadılar. bu sefer ikinci olarak direk giderler. üçüncülüğü slovakya zorlanmadan alır.

    euro 2016 elemeleri d grubu

    almanya, irlanda, polonya, iskoçya, gürcistan, cebelitarık

    -grup hakkındaki düşüncem cebelitarık'ı harcayacaklar matmazel. almanya zorlanmadan lider bitirir. fakat irlanda, polonya ve iskoçya çok denk takımlar. uzunca düşünüp kendimce yaptığım bir analiz sonucunda polonya ile irlanda'nın grupta ikinci ve üçüncü sırayı alacak iki takım olacağını düşünüyorum, fakat kim direk gider, kim play-off oynar kestirmek zor açıkçası. şerefli üçüncü ismini taktığım iskoçya ise(u: 2000 yılından beri elemelerde iki kez ikinci, bir kez dördüncü olmuş. onun dışında hep üçüncüler) grubu dördüncü tamamlayacak gibi duruyor.

    euro 2016 elemeleri e grubu:

    ingiltere, isviçre, slovenya, estonya, litvanya, san marino.

    -bütün takımlar san marino'dan puan alacaktır. aksini düşünen pek yoktur kanımca.ingiltere ile isviçre ilk iki sırayı alan takımlar olur. -isviçre'nin birinci olacağını düşünüyorum ben ayrıca- 2010 dünya kupasına katıldıktan sonra elemelerde sürekli direkten dönen slovenya grubun üçüncüsü olur, estonya'dan euro 2012 elemelerinin rövanşını alır.*

    euro 2016 elemeleri f grubu

    yunanistan, romanya, macaristan, finlandiya, kuzey irlanda, faroe adaları

    - arkadaş ne diyeyim bu gruba ya! yıllardır süregelen yunan balı bu turnuvada da devam ediyor. bu arada bilin bakalım grupta kim var: romanya ile macaristan! şu grupta bizi altına alan iki takım... yunanistan ile romanya zorlanmadan çıkacaktır. üçüncülük için macaristan ile finlandiya çekişecektir. çok zor bir ihtimal ama kuzey irlanda da sessiz sessiz enselerine yapışabilir. kim bilir? tahminime gelince, üçüncü macaristan olacaktır.

    euro 2016 elemeleri g grubu

    rusya, isveç, avusturya, karadağ, moldova, lihteştayn

    -isveç ile avusturya 2014 elemelerinden birbirini tanıyor. bu ikili sondan bir önceki maçta final oynamış, ibrahimovic'in 86'daki golüyle isveç play-off'lara gitmişti. yalnız bu grupta tam bir kapalı kutu var: karadağ! vucinic - jovetic ikilisiyle karadağ bu grupta üçüncülüğü zorlayabilir de, ilk beş maç sonunda havlu da atabilir. rusya, avusturya, isveç üçlüsü arasından ilk üçü söylemek gerçekten çok zor. tahminim rusya'nın tecrübesiyle ilk ikiye gireceği. ikincilik için avustura ile isveç'in kıyasıya mücadelesi olacaktır. tekrar söylüyorum: karadağ'a dikkat!!

    euro 2016 elemeleri h grubu

    italya, hırvatistan, norveç, bulgaristan, azerbeycan, malta

    -italya ile hırvatistan alırlar başlarını giderler. net! üçüncülük için ise son elemelerde* izlanda ile slovenya'nın altında kalmış bir norveç ile düşüşte olan bir bulgaristan var. hangisi üçüncü olur kestirmek zor ama tek bildiğim üçüncü olan play-off'ları geçemeyecektir. tahminim ise bu takım norveç olacak.

    euro 2016 elemeleri ı grubu:

    portekiz, danimarka, sırbistan, ermenistan, arnavutluk

    -bu gruba ne desem bilemiyorum dostlar. belirsizlik grubu sanırım mantıklı olur... elemelerde yumurta dayandığında coşan, üçüncüyle arasında bir, iki puan farkla paçayı kurtaran bir portekiz var. son dünya kupası elemelerinde ikinci olmasına rağmen genel sıralamada en az puan alan ikinci olduğu için play-off oynayamayan danimarka. düşüşte olan bir sırbistan, son yıllarda aldığı sürpriz sonuçlarla ikinciliğe adım adım yaklaşan ermenistan. nispeten aralarında zayıf olsa bile hafife alınamayacak arnavutluk.

    -portekiz ile danimarka ilk ikiyi alacaktır. üçüncülük için ermenistan ile sırbistan'ın mücadelesi olur. ermenistandaha yakın geliyor.

    **********************************************************
    özet geçecek olursam direk şampiyonaya gideceğini düşündüklerim;

    -hollanda, türkiye, bosna, belçika, ispanya, ukrayna, almanya, irlanda veya polonya, ingiltere, isviçre, yunanistan, romanya, rusya, avusturya veya isveç, italya, hırvatistan, portekiz, danimarka.

    grubu 3. olarak tamamlayıp play-off'a gideceklerini düşündüklerim;

    -izlanda, galler, slovakya, irlanda veya polonya, slovenya, macaristan, avusturya veya isveç, norveç, ermenistan
App Store'dan indirin Google Play'den alın