• 39
    dünyanın en zor mesleklerinden birine sahip olan sözlük yazarlarıdır. elleri öpülesi insanlardır.

    zor dedik ya neden ? çoğu şerefsizlik yapıp, rahat durmaz; öğretmeni bağırdığı zaman gider babasına şikayet eder. külhan beyi babası gelir okulu ayağa kaldırır. öğretmeni dövmeye çalışır. çünkü çocuğu enistein'dır. melektir. ona laf edilemez.

    öğrenci tarafından tehdit edilirsiniz. yeri gelir öldürülürsünüz.

    arabanız mı var ? okulun etrafında mı ? geçmiş olsun. artık nur topu gibi çizikleriniz var.

    saygı, edep, ahlâk gibi insani duyguları artık göremezsiniz.

    çok af dileyerek söylüyorum ama kızı orospuluk yapar, sen ailesini çağırırsın, çocuğunuza çeki düzen verin dersin bir de onlardan laf yersin.

    çocuk okumaz. sınıfta rahat durmaz. okuldan kaçar. arkadaşlarını döver. ama sen ona hiç bir şey yapamazsın. çünkü okuldan atmak yasak! hadi okulu geçtim sınıftan atmak bile yasak.

    kendilerine 9 ay çalışıp 12 ay maaş alıyor diyenler yukarıda saydığım özelliklere sahip olanlardır. ayrıca cahillikleri kendilerine kalsın öğretmenler 10 ay çalışır. çalıştıkları 10 ay boyunca girdikleri ders başına ücret alırlar. enflasyonun %1902839012 olduğu yerde %3 zam yaparlar o zammı da bir yönetmelik çıkarıp ellerinden alırlar. 12 yıl doğu hizmeti yaparlar. öğrencilerinin çoğu dağa çıkmıştır, onlar titreyerek ders anlatırlar. 12 yıl sonunda mükafat olarak seni tayin ederler batıya. tabi batı batı. orada da bir köye verirler seni. haa eşin de mi öğretmen. ibnelik olsun diye birini şehrin bir tarafına diğerini şehrin öbür tarafına tayin ederler. 30 yıl çalışırlar, 9182739812893 çocuk yetiştirirler, sonunda sana 60.000 tl gibi bir emekli ikramiyesi verirler. ve sen o emekli ikramiyen ile bir ev bile alamazsın.

    hepiniz elleri öpülesi insanlarsınız.
App Store'dan indirin Google Play'den alın