• 2892
    ab statüsü ile ilgili davayı takip etmekle yükümlü değillerdir. dava açılması için bir avukata vekalet verilir ve sonrasında davayı avukat götürür. yükümlülük avukatındır.

    ayrıca açılan dava bir idari yargı "iptal" davasıdır. idari yargı davalarının özelliği %99'unun duruşmasız olması ve dava açılırken davacı tarafın tüm belge ve delillerini dilekçesine eklemesidir. aynı şeyi cevap aşamasında idare de yapar ve mahkeme eldeki belgelere göre kararını verir. yani bundan sonrası mahkemenin işidir. mahkeme mevcut hukuk kurallarına uygun olarak karar vereceğinden ne oluşturulacak bir kamuoyunun etkisi vardır ne de yönetimin ekstradan yapabileceği bir şey.

    ortada bir rezalet vardır o rezaletin adı da 10 aydır hakkında karar verilemeyen yürütmenin durdurulması talebidir. yürütmenin durdurulması mahiyeti itibarıyla acele işlerden olup, eğer mevcut uygulama açıkca hukuka aykırıysa ve de bununla birlikte telaffisi imkansız zararlar doğurma tehlikesi varsa verilir. sezon bitti galatasaray şampiyonluğu kaybetti. bir çok yabancı futbolcumuz kariyerlerinin bu kısmını tribünde geçirdiler. yani telaffisi imkansız zarar malesef doğdu. eğer mahkeme ortada açıkca hukuka aykırılığın olmadığı kanaatindeyse çoktan yürütmenin durdurulması hakkında ret kararını vermeliydi. burada talebin reddi ya da kabulü de dahil her türlü karara saygı duymak gerekir ancak 10 aydır çıkmayan karar malesef akıl alır bir uygulama değildir.

    ancak bundan bahisle suçu kesinlikle galatasaray yönetiminde aramamak gerekiyor zira yargıya yansımış bir konuda zaten kamuoyu oluşturmaya çalışmak suçtur. bizi fenerbahçe'den ayıran faktörlerden en önemlisi de yasalara saygılı olmamızdır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın