• 149
    turkiye kupasini 15. kez kazanarak muzemizdeki kupa koleksyonuna bir yenisini ekledigimiz maç. maçin benim acimdan en kayda deger olayi tribunlerimizin mesaleleriyle polisi yakmaya calismasiydi. on numara bes yildizlik hareketti. sunu yapan besiktas veya fenerbahce gibi sikeci kardeslerden birinin tribunu olsaydi adlari ozgurluk savascisina cikardi ama konu galatasaray olunca susuluyor. susulsun. biz gercegi goruyoruz. stadinda yuhalaya yuhalaya basbakana o stadi terkettirme onurunu biz yasiyoruz. bunu da goruruz. unutturamazsiniz.

    maca gelecek olursak epey sikici bir macti esasen. hakem cok kotuydu bir kere. net bir penaltimizi vermedi. ayrica melo’ya yapilan hareket de bence penaltiydi. sokmayayim erman’a. eskisehir’in de ikinci yari verilmeyen bir penaltisi vardi sanki. galatasaray sadece 2-3 pozisyona girerek tamamladi 90 dakikayi. bu alistigimiz bir sey degil bizim. ama sonuc aldik ve final maclarinda en onemli olan sey de bu. dogrusu eskisehir’de erkan macin kahramani olmak icin olmadik bencillikler yapmasa, zor duruma dusebilir ve dahi kupayi da kaybedebilirdik.

    gelelim oyuncularimizla ilgili ufak tefek notlarima:

    fernando muslera: isini yine en iyi bicimde yapti. gelen her pozisyona hakimdi. yan toplarda muthis oynadi.

    sabri sarıoğlu: cok hareketliydi. atv’deki anlaticilar onu itin gotune sokmaya calissalar da bu boyleydi. kesinlikle takimin kotulerinden degildi.

    semih kaya: sag bek degil. sag bek performansini elestirmeyecegim o yuzden.

    hakan balta: cok iyi oynadi. eskisehir ataklarini gayet serinkanli bir sekilde sonlandirdi.

    aurelien chedjou: o da cok iyiydi. ozellikle hava toplarinda aman vermedi. bir tek kendi kalesine atmak uzere oldugu bir gol vardi ikinci yarida. onu da cizgi ustunde yekta kurtardi.

    alex telles: ileriye iyi destek verdi, savunmada da risk almadi. yalniz son dakikalarda necati ile birlikte girdigi bir pozisyonda kendisini amatorce yere atmasi yakismadi. gereksiz bir hareketti. bunlari tekrarlamamali.

    yekta kurtuluş: maca iyi baslamadi ama sonradan toparladi. chedjou’nun golunu cikarmasi ve iki tane kritik eskisehir atagini durdurmasi onemliydi. 82. dakikada yerini hamit’e birakti. sanirim yorulmustu.

    hamit altıntop: 82’de oyuna girdi ve 10 dakika kadar sahada kaldi. bir varlik gosteremedi. ama ozlemisim onun gotunu rakibe dayayip ufak ufak ilerlemesini.

    felipe melo: eskisehir takimi onun uzerine oynadi ama o oyuna yine gelmedi. tum sezon oldugu gibi cok iyiydi. kupa seramonisinde sikenin ve sikecinin dostu sisko nuri yildirim’in elini sikmamasi on numara hareketti.

    selçuk inan: muthis ozverili bir sekilde mucadele etti. iyiydi.

    wesley sneijder: macin adami oldu. attigi gol klasina yarasir bir goldu.

    burak yılmaz: caliskanlik ve hirs nedir gosterdi. savunmadan iki-uc top cikardi. ilerde yalniz kalmasina ragmen iyi deplase olarak rakip savunmanin dengesini bozdu. takimin melo ile beraber en hirslisiydi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın