• 36
    3 mayıs 2014 eskişehirspor kayserispor maçına yedek ağırlıklı bir kadroyla çıkıp 4-1 yenilen rakibimizin bize göre daha dinlenmiş bir şekilde çıkacağı maç. bizde de 3 mayıs 2014 galatasaray gençlerbirliği maçının muhakkak bir miktar yorgunluğu fakat bir o kadar da mucizevi son dakika galibiyetinin morali olacaktır.

    özgür çek ve diego angelo gibi isimlerin yokluğu bizim için avantaj ama öte yandan servet çetin falan o kadar formsuz ki, inşallah oynar yani o derece. üç gün önceki maçta tek başına tam 3 gol yedirdi lig sonuncusu kayserispor'dan. fizik gücü ve kafa olarak tümüyle bitik durumda ve bu adam bir de kaptan. sezgin coşkun ve jerry akaminko görece daha iyi durumdalar fakat ikisi de güçlü fakat oyun aklı düşük ve yavaş isimler. bu açıdan sağdan soldan orta kesip karambol yaratmak yerine burak yılmaz'ın araya koşuları ya da kanat oyuncularımızın delici gücü önem kazanıyor. tarık çamdal dışında etkili bir bekleri yok ki adam yokluktan bir hafta sağ bek bir hafta sol bek oynuyor düşünün. kendisi de şu an için ilk devredeki performansından fazlasıyla uzakta ve hücum gücü düşmüş durumda.

    orta sahada hürriyet güçer, aytaç kara ve cristobal jorquera sezar'ın hakkı sezar'a, dirençli ve pas ortalaması yüksek bir oyun ortaya koyuyorlar. öyle orta saha mücadelesine dönerse maç yüzde doksan uzatmalara kalır. bu üçlüyle kafa kafaya mücadele etmek zor. o yüzden daha seri ve ayağa oynayarak, fakat gerektiğinde de takım halinde kapanarak dengeli bir oyun anlayışı içinde olmalıyız. allah rızası için wesley sneijder oyun kurucu olarak oynasın ve etkili paslarıyla, oyunu şekillendirme becerisiyle orta sahadaki etkimizi yükseltsin. selçuk inan ve felipe melo geride zaten gerekeni yapacak uyum, tecrübe ve yeteneğe sahipler. sadece hücumu düşünürsek diomansy kamara ve erkan zengin çok başımızı ağrıtabilir. belirttiğim üzere en büyük savaşı orta sahamız ve beklerimiz verecek. veysel sarı ve alex telles'e öyle gözüm kapalı güvenemiyorum. sabri sarıoğlu dinamizmi ve emmanuel eboue yeteneği lazım bize fakat eboue başta olmak üzere ne durumdalar bilmiyorum. önlü arkalı oynasalar kağıt üzerinde muhteşem olur. sol taraf için de telles-hajrovic düşünülebilir. stoperde hakan balta-semih kaya-aurelien chedjou üçlüsünden hangi ikisini seçmeliyiz açıkçası kararsızım. aslında semih kaya tarih itibariyle en zayıf halka ama objektif olamıyorum belki de... muslera yetişirse zaten yabancı sınırına takılacağız ve saydığım isimlerden biri tribüne gitmek zorunda kalacak.

    henri bienvenü de necati ateş de bu sezon tatsız tuzsuz durumdalar. ulan bienvenü'den çekinen bienvenü gibi olsun ama necati'nin ölüsünden bile korkarım. inşallah bienvenü ilk on birde başlar. ne niasse atletikliği, ne sow bitiriciliği, ne de drogba gücü var bu adamda, ortalama bir forvet işte ama necati kurt, büyük maçların adamı, oynarsa bile inşallah duygularına yenik düşer :(

    ayrıca drogba yetişecek diyorlar fakat bu sezondaki hiçbir efsane geri dönüşte kendisi yoktu, ayrıca daha hala ortalarda gözükmüyor, bence katar'da kalmaya devam etsin şu an için.
App Store'dan indirin Google Play'den alın