• 31
    ispanyolca meraklıları, öğrenmek isteyenler, homeschool tarzıyla ben bu işi halledebilirim diyenler.

    latin danslarına olan ilgimden merak saldım bu dile, sırf şarkıların anlamlarını bilip daha güzel dans ediyim diye, bi baktım, dansı bırakmışım ama dil çalışmaya devam. sadece 2 ayda bu dili kimseye bağlı olmadan, ispanyada hayatı idame edip, bar köşelerinde muabbet edip, futbol maçı yaparken taktik verebilecek kıvama getirebilirsiniz siz de.

    şurdan başlayalım.

    benim internette bulduğum en güzel site: http://ispanyol.com/

    fiiller 3 türlü bitiyor. bizim mastar ekleri gibi. sıkı çalışma ve bol örnekle anında yerleşir hafızaya.
    erillik ve dişilik durumu var kelimelerde. okudukça sindireceksiniz. genelde eriller o ile dişiler a ile biter.

    şimdi size çalışma yöntemini söyliyim.

    ilgili linkteki sitede konu başlıkları var. bidünde 5 bölüm atlamaya çalışmayın. bu dil oturana kadar kafa karıştırır ancak daha sonra çok kolay devamı gelir. özellikle ingilizce bilenler çok kolay öğrenebilir. peki ne yapacağız?

    her gün ilgili linkten 2 bölüm ilerleyeceğiz gramer kısmından. boş zamanlarımızda da basit ispanyolcaya bakacağız. bunları yaparken d&r da güzel bir gramer kitabı var, sanırım fiyatı 40 tl idi. ondan edinin. gün be gün örnekleme çalışmaları yapın. daha sonra her gün 2 tane ispanyolca şarkı dinleyin. aşağıda şarkı da paylaşacağım.

    sürekli merak edin. facebooktan rastgele ispanyol, güney amerikalı insanlar ekleyin. ilk günler "hola" diyerek merhaba diyin, sonra adım adım her gördüğünüz konuyu kaleme alın. ingilizce bilenler için bu dil çok kolay gelecektir.

    sözlük edinin. sözlük ispanyolca-ingilizce olsun. herşeyi bu dilde ingilizce düşünün. malesef türkçeye tek benzerliği yazıldığı gibi okunması.

    bi yerden başlamak isteyenler, öncelikle seviyelerinin benden daha iyi olduklarını bildiğim conquistadar de europa ve 3 korner 1 penalti ile temasa geçebilirler özelden, ya da bana yazabilirler. her türlü yardımı yaparım. hatta ispanyaya erasmus stajı yapmak isteyenlere şirketin bedelini ödemeleri koşuluyla staj da ayarlayabilirim.(şirket kabul için, bir miktar talep ediyor)

    bu dil vurguyu seven bir dil ve bol bol dinleme gerektiriyor. bunun için şarkılar yardımcı olacaktır.
    bu dile başlangıç için en güzel şarkı:
    manu chao: me gustas tu

    var eğer sorunuz, gelip özelden sorunuz. sevgiler.
App Store'dan indirin Google Play'den alın