• 57
    2013/2014 sezonunu 2. bitirmemiz halinde çok büyük anlam kazanacak olan transfer sezonu. sebebi ise; geride kalan sezonda transfer konusunda bazı hatalar yapıldı, eksiklikler giderilemedi. ancak şu an galatasaray'ın eksik bölgelerini sağır sultan biliyor. 2. olduğumuz taktirde nokta atışı birkaç transferle 2014-2015 sezonunu sürklase etmeyi başarabiliriz.

    çok büyük refah içinde yaşayan bir kulüp değiliz öncelikle bunu unutmayalım. ben aşırı maliyetli oyunculardan kaçınacağımızı düşünüyorum bu sezon. ya da belki forvet mevkiine en fazla bir oyuncu için biraz kesenin ağzı açılabilir, bilemiyorum.

    ilk iş eldeki fazlalıklardan kurtulmak. özellikle de yabancı olanlarından. eboue, drogba, amrabat, dany gibi isimler artık miyadını doldurdu. kiralık giden elmander'in hala bizle sözleşmesi var mı yoksa kiralık sözleşmesi ile beraber bizimle olan kontratı da mı bitiyor tam bilmiyorum ancak 5-0-3 kuralı kesinleşecek olursa elmander'e de veda edeceğiz. chedjou da ne yazık ki beklentileri veremedi. en az zararla kurtulup yerine sağlam, şampiyonlar ligi düzeyinde bir stoper kesinlikle alınmalı. artık bunun lamı cimi yok. 2 senedir komedi goller görmekten bıktık. birazcık kasap özellikleri de olsa iyi olur. burdisso da zaten kiralık sözleşmesi biter bitmez döner yurduna. ontivero kiralanır gibi geliyor bana. ben hajrovic'in kalması taraftarıyım. hele yerli statüsünde oynama şansı doğarsa kesinlikle kalmalı diye düşünüyorum. selçuk, burak ikilisi görünüşe göre kalacak. benim için problem değil. özellikle selçuk'un doğru kadro yapılanması içerisinde daha iyi oynayacağını düşünüyorum ancak burak için aynı şeyi söyleyemem maalesef. ceyhun'u da yollarsak iyi olur. tüm bunların yapılması halinde bütçede belli bir miktar rahatlama olacaktır. özellikle saydığım oyunculardan bazıları sağlam ücret alıyorlar. bunlardan kurtulduğumuz zaman biraz nefes alma şansımız olacaktır.

    tabi ki bu sezon en kritik transfer sezonu olduğu gibi en zor transfer sezonu aynı zamanda. zira 5-0-3 kuralı gelirse eğer eksik olduğumuz bölgeleri maalesef istediğimiz oyuncularla dolduramam tehlikesi ile karşı karşıyayız. bu da saçma sapan yerlilere gereksiz miktarda paralar harcama tehlikesini doğuruyor.

    serbest oyunculardan dikkatimi çeken isimler lescott ve menez oldu benim. özellikle lescott lider vasıflı stoper açığımızı kapatabilir. tabi lescott yabancı sınırlamasında sıkıntı yaratabilir. çoğu kişi ömer toprak'ı istemiş ya da koray'la idare edelim demiş. ömer daha tecrübeli tabi koray'a göre, hatta gelmesini ben de isterim fakat ömer de lider vasıflı stoper açığımızı kapatacak tecrübeye sahip değil arkadaşlar. 2 yıldır şampiyonlar liginde yediğimiz goller ne yazık ki tecrübesizliğimizin göstergesiydi. stopere avrupa klasında bir adam almamız şart kere şart. menez de kanat sıkıntımızı bruma ile beraber çözebilir.

    sağ bek için ben halen tarık çamdal isminin zorlanması gerektiğini düşünüyorum. ligdeki en iyi sağ beklerden. veysel sarı ile olacak iş değil bu ne yazık ki. ha veysel'i sevdim yalnız orası ayrı. rotasyonda kullanılmalı mutlaka ancak tarık gerçekten klas bi topçu izlenimi veriyor bana. hele ki yabancı sınırlamasını düşünürsek mutlaka kadroya katmalıyız. yaşı da çok iyi zaten, uzun yıllar işimizi görebilir.

    geriye kaldı bir forvet sanırım. valla isim veremiyorum şu an fakat en başta da belirttiğim gibi kesenin ağzını biraz açıp bu bölgeye leblebi gibi gol atan, duracağı yeri bilen, sneijder'e ayak uydurabilen, top sürebilen, top kontrol edebilen, son vuruşları kaliteli olan, oyun görüşü yüksek olan... kısacası komple bir forvet alınmak zo-run-da! 2 yıldır defansta izlediğimiz komedinin yanında forvette de saç baş yolduracak cinsten olaylar yaşandı hep. şu 2 mevkiyi adam gibi adamlarla dolduralım zaten her türlü alırız bu ligi arkadaş. sadece şu 2 mevki. bir çok isim dolaşıyor medyada forvet bölgesi için. hayırlısı kimse o gelsin diyorum. ha bir de berk ismail'in de ufaktan ısıtılması lazım a takım için.

    bunların yanında mutlaka rotasyonda kullanılabilecek kaliteli yerli isimler alınmalı. serdar gürler benim uzun zamandır en çok dikkatimi çeken isimlerden biri. kanatlarda 2 sezondur sıkıntı çekiyoruz. rotasyonda yerli kanat oyuncusu olarak bulunmalı mutlaka. sol beke de birilerini almalıyız yedek olarak. telles'in alternatifi yok.

    orta sahada hamit'in dönüşü iyi olacaktır. 11 oyuncusu olamayacak belki ama koca bir sezon selçuk'un üzerine binen yük biraz daha hafifleyebilir. bunun dışında umut gündoğan'a da zaman zaman şans verilecektir artık. mancini hazır olmadığını düşünüyor kendisinin. muhtemelen yaz kampında hazır hale gelir.

    e adettendir bir de kadromuzu kuralım. dizilişimiz mutlaka tek forvetli 4-2-3-1 olmalıdır. nitekim yazdığım isimler hep bu dizilişe göreydi.

    şampiyonlar ligi için şöyle bir kadroyu yazabilirim. (dzeko'yu öylesine yazdım. özellikle istediğimden değil yani. ama yazıda da belirttim, o ayarda birileri şart)

    http://this11.com/play/abGK1SAak4.png

    türkiye ligi için kadro kurmak ise gerçekten çok zor. mancini'ye allah sabır versin. yukarıda saydığım isimlerden bir kadro kurayım dedim. şöyle bir şey çıktı ortaya. lig için kurulacak kadroyu konuşmak için çok erken. zira daha yabancı kısıtlamasının nasıl olacağı belli değil. normalde 5-0-3 olması lazım ama son zamanlarda 6-2-2 ye geri dönüleceği konuşuluyor. ben 6-2-2'yi baz alarak şöyle bir şey kurdum idareten:

    http://this11.com/play/abGK134acb.png

    sneijder'e kadar olan kısım banko böyle olur ancak sağ-sol kanat ve forvet bu üçlüdeki hangi yabancıların oynayacağına göre değişir. (misal forvet burak'sa sağda menez olur ya da forvet dzeko'ysa sağda serdar olur.)

    bir de sağ kanat için şu da düşünülebilir belki; veysel (ya da kalırsa sabri, salih) sağ beke çekilip sağ önde tarık kullanılabilir. bildiğim kadarıyla orada oynamışlığı da var.

    son olarak, hakan çalhanoğlu mevzusuna değineyim. ben maalesef bunun maddi açıdan imkansız olduğunu düşünüyorum arkadaşlar. boşuna hayal kurmayalım şimdiden. ha eğer olursa acayip sevinirim ve bizi şu yabancı sınırlamasında acayip rahatlatır ancak bizimle adı geçtikten sonra bundesliga'da acayip işler yaptı kendisi ve piyasasını artırdı epey. büyük kulüplerin de radarına girdi haliyle. bize pek yedirmezler gibi geliyor. yedirseler bile maddi açıdan çok ağır gelir bize muhtemelen.

    neyse renkdaşlar. oturdum şu saatte bunlara kafa yordum. muhtemelen bu dediklerimin pek çoğu gerçekleşmeyecek ancak benim içimden geçen en makul kadro yapılanması bu yönde. tabi ki yönetimimiz ve teknik ekibimiz daha iyi bilir bu işi. benim tek dileğim umarım artık hatalar yapmayacağımız ve eksiklerimizi tamamen kapattığımız hayırlı bir transfer sezonu olmasıdır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın