• 10011
    (bkz: #1465201)

    16 nisan bursaspor galatasaray macinda sonunda deplasmanda oynatmasi gereken 2 kritik oyuncuyu ve en olasi dizilisi bulmustur. ilk yari biz gerideyken bunu yazmistim, sneijder'in temposu surdukce gol atariz dedim, oyle de oldu. gorunen koy kilavuz istemez, deplasmanda kazanmak istiyorsak kavga edecek oyuncuyla oynaman gerekir. sabri, veysel gibi oyuncular bu isi yapabiliyor. bunun yaninda deplasmanda rakibi ters yakalamak istiyorsan sneijder'i merkezde kullanman gerekir, sonunda bu macta sneijder'e insiyatif alabilecegi bir pozisyon saglayabildik.

    kimse burak'i bu macta elestirmesin, gordugu kirmizi kartta da cok buyuk aptalligi yok, ilk gordugu sari kart da cok yerindeydi. basketbolda bazen koclar bilerek teknik faul alir kendi takimini hareketlendirmek, adrenalini arttirmak ve hakeme baski kurmak icin. burak'in o tepkisi de aynen boyle bir tapkiydi. ikinci sarisindan hemen once yekta'yi bictikleri pozisyon cok daha buyuk sari kartti, adamin topla hic ilgisi yoktu. burak belki ilk defa benim bile iyi diyebilecegim bir oyun oynadi ki ben hat-trick yaptigi maclarda bile oyununu begenmiyorum.

    selcuk da bu mac kotu degildi. yine tercih hatasi yapti, alex bir cok pozisyonda kendini gosterip kostu, selcuk atmadi. sneijder one cikti, selcuk atmadi. yine de cok pozitif oyun oynadi selcuk. o kadar cok one kosu yapti ki bursaspor'u da telasli oynamaya itti (pres diyemiyorum cunku top kapmaya niyetten cok rakibi rahatsiz edecek kosulardi)

    yekta yetenekli oyuncu ama saha gorusu selcuk'un yarisi kadar degil. bu mac ilk yari haya kirikligi, ikinci yari fena degille gecti.

    bu takim ayni dizilisle hakan balta yerine gokhan zan oynatirsa (sakat degilse) veya hava topunda daha etkili koray, kendi sahasinda yekta yerine sneijder, sneijder yerine ontivero veya hajrovic, deplasmanda yekta - emre degismeli oynayarak gayet basarili olur. (bu sezonun kalan maclari icin soyluyorum)
App Store'dan indirin Google Play'den alın