• 6
    kısa vadede hakemlerin oyunu hızlandırmaları teşvik edilmelidir. oyunu yavaş oynatmış, topun oyunda kaldığı süresi az olan maçlarda hakemlerin puanları kırılmalıdır, oyunu durdurmaya veya yavaşlatmaya çalışan oyunculara sarı kartlar çoğaltılmalıdır. neden sadece zaman geçiren kaleciye kart gösterilir ki? serbest vuruşu geç kullanan oyunculara neden kart gösterilmez ya da nadiren gösterilir?

    orta vadede saha zeminleri için standartlar ve zorunluluklar getirilmelidir. aslında uzun vade de çözülebilecek sorun ama bir şekilde orta vadeye çekmek lazım çözümü.

    kısa-orta vade de, oyuncu maaşlarının düşmesini sağlamak gerekir. zaten uefa kriterleri gereği artık oyuncu maaşlarının toplamı klüp gelirlerinin ancak belirli yüzdelerinde olabiliyor. gelirleri artırmak ilk etapta her klüp için kolay olmayacağı için, oyuncu maaşlarının düşürülerek uefa kriterlerindeki gerekli yüzdeler sağlanabilir. sadece bu sebep için bile yabancı oyuncu sayısı serbest bırakılmalıdır.

    alt yapı ancak uzun vade de çözülebilecek bir sorundur, önce yeterince eğitimci yani antrenör yetiştirmeli ve futbol eğitimi her ilçeye kadar, her semtte kadar götürülmelidir. muhtemel yeteneklere gerekli eğitim imkanı sunulabilmelidir. 65 milyon tl'lik tff personel bütçesi kısılarak kolaylıkla kaynak yaratılabilir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın