• 489
    bu yazıyı galatasaray, beşiktaş, fenerbahçe ekseninde düşünerek değil, direkt olarak gördüğüm şeyleri yazmak istedim.
    öncelikle spor basınında, futbolcularımız arasında bariz bir şekilde yabancı düşmanlığı var. anlayamıyorum. mesela bu hafta en az 3 spor programında şu lafı duydum ''ersun yanal'ın şampiyonluk kazanması çok önemli. bir kere yerli hocaların neler yapabileceğini görelim'' şimdi ersun yanal'ın şampiyonluğu kazanması önemli ve güzel de, daum'un şampiyon olması tü kaka mı ? mancini'nin kazanması kötü mü ? ersun yanal'ın türk olması fenerbahçe'ye ekstra bir şey mi katacak ?
    acaba cidden bilmediğimden soruyorum, ingiltere'de bugüne kadar spor programları sir alex'in şampiyonluklarından rahatsız olan var mıydı ?
    ya da rijkaard'ın barcelona'sı şampiyon olacağına, x ispanyol hocanın takımının şampiyon olması çok önemlidir gibisinden konuşuluyor mu ?
    benim yıllardır bu konu dikkatimi çok çekiyor. bunu sadece spor programlarında değil, futbolcumuz, taraftarımız, teknik direktörlerimiz yapıyor.

    mesela selçuk'un yaptığı hareketi* sneijder,melo,telles gibi bir adam yapsaydı; spor basını, taraftarımız veya yönetim nasıl tepki verirdi ? amacım selçuk'a saldırmak değil. kesinlikle yanlış anlaşılması ama düşünün bi bunu bir yabancının yaptığını.
    melo haftalardır konuşuluyor. siz emre, volkan, ayhan,bülent,vedat vs. vs. bunların herhangi birinin bu kadar konuşulduğunu duydunuz mu ? konuşulmaz çünkü onlar bizden. diğerleri, adı üstünde diğerleridir.

    haftalardır gram top oynamayan umut, burak, selçuk 3lüsünün hangi spor programında konuşulduğunu duydunuz ? ama sneijder'in sivas maçını izlememesi bile olay oluyor.
    kewell'in sakatlığı sürekli konuşulurken gökhan zan, gökhan gönül, tümer metin'in sakatlığı niye hiç büyük olaylar olmadı.

    yani tam anlatamıyorum dediğimi ama biz yabancıları sevmiyoruz. bazılarımız sevmediğinin farkında değil, bazıları direkt art niyetli sevmiyor. ön yargılıyız.
    rıdvan dilmen'in her hafta lincoln için ısrarla ''maç seçiyor'' demesi tesadüf müydü ? hatta skibbe'nin takımında ligin ilk yarısı ligi sallayan lincoln(hatırlayın o dönemi) asmak için elinden gelen yapılmadı. yöneticisiyle,taraftarıyla, spor basınıyla...

    evet yabancı sınırlamasından ötürü, biraz sallanan yabancıya burun kıvırabiliyoruz. ancak sadece sebebi bu değil. mesela abdel kader keita'ının galatasaray'dan gönderilişini düşünün. gördüğümüz en iyi kanat oyuncularından biridir. adamı göndermek için her şeyi yapmadık mı ? dünya kupasında kaka'ya yaptığı hareketi bahane etmedik mi ?

    türk futbolcularının hepsinin başarısı göğsümüzü kabartır. ayrıca milli takım için de çok iyidir. ancak iyi oynayan yabancı neden göze batmıyor. haftalardır oğuzhan şöyle mükemmel, oğuzhan böyle mükemmel diye konuşan basın, neden almedia'nın takımı sırtladığını görmüyor ? ulan beşiktaş'ta sivok diye bir adam var. yıllardır türkiye'de canavar gibi de stoperlik yapıyor. ersan adem gülüm kadar konuşulmaz bu adam. övülmez.

    marco aurelio türk olup milli takımı seçtiğinde bir sürü tatava yapıldı. ama elvan abeylegesse niye konuşulmadı hiç ?

    ulan alex gibi bir adam tek kalemde silindi, gitti. benim gözümde efsane değildir ancak fenerbahçeliler gözünde öyledir. ne yapıldı alex için.

    velhasıl özellikle tüm basın, bazı taraftarlar ve türk futbolcular yabancıları sevmiyoruz. başarılı olmalarını kaldıramıyoruz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın