• 42
    son yıllarda transfer stratejileri artık giderek daha da önem kazanmaya başladı.artık takımların parasını sokağa atma lüksü hiç yok.bu nedenle takımların transfer planlamaları da hem ekonomik hem de ihtiyaç çerçevesinde yapılır oldu.

    takımımız da diğer takımlar gibi zamanında yaptığı anlamsız transferlerin bedelini daha önce ödedi.ancak bir futbol kilişesi olarak her transfer bir kumardır.
    o halde bu kumarda kazanan mı kaybeden mi olacağız biraz kafa yoralım.pozisyon pozisyon inceleyecek olursak kaleden başlayalım.

    kale :kalenin sahibi muslera.takımla ve tribünle uyumlu , galatasarayın artık bir parçası olmuş ve kendini galatasarayda mutlu hissediyor.üst düzey bir mebla önerilmediği takdirde muslera galatasaray takımının kalesini 10 yıl daha koruyacaktır.galatasarayın kaledeki problemi muslera değil , onun yedeğinin kim olacağı.bu formaya en yakın aday bence ufuk.türkiye ligi için yeterli ama avrupa kupalarında ve üst düzey maçlarda soru işareti.ancak ufuk genelde yeterli bir yedek görüntüsü çizdi bugüne kadar.diğer alternetif ise bilindiği gibi aykut.

    sağ bek : bu bölgede artık eboue'nin gitme vakti geldi gibi.yaptığı hareketler , yatıp kalkmamalar tribün nezdinde de bu futbolcumuzla artık yolların ayrılması gerektiğini gösteriyor.yerine en büyük aday veysel.eboue gittiği takdirde veysel daha fazla forma şansı bulacak hem yerli hem de gelişime açık olması sebebi ile vu bölgede rahatlıkla oynayabilir.yedek olarak sabri ve salih dursun bu bölgede alternatif isimler.

    sol bek :bu bölgenin de sahibi belli telles.çok büyük bir para gelmediği sürece satılması zor duruyor.alternatifi hakan balta.hakan baltanın mancini döneminde stopere çekildiği düşünülürse , bu bölgenin yerli bir sol bekle yedeklenmesi muhtemel olabilir.ancak şu anda hangi yerli sol beke gidilse kulubün tapusunu isteyeceği için bu bölgenin yedeklenmesi es geçilebilir.allah korusun olası bir sakatlıkta hakan çekilerek yerine stoper alternatifleri üretilebilir.çok zorda kalınırsa sabri de o bölgede değerlendirilebilir.

    defans (orta) : defansın ortasında tek yeri sağlam futbolcumuz semih gibi duruyor.yanına kimin geleceği konusunda bizim gibi mancinin de aklı karışmış durumda.hakan son maçlarda iyi oynuyor ancak zorluk derecesi yüksek maçlarda hakan yetmeyebilir.chedjou bu anlamda beklentileri karşılayamadı.7 milyon euroya aldığımız düşünülürse 3-4 milyon euroya satıp yerine yabancı bir stoper alınmasını isteyebilir mancini.aslında haksız da sayılmaz sinyor.burdisso galatasarayın oyuncusu değil , gökhan zana güvenilerek sezonluk bir planlama yapmanız mümkün değil.aradan koray çıkarsa formayı belki kapabilir , sonuç olarak bu bölgeye chedjou gönderilirse yabancı bir takviye yapılabilir.en güçlü aday ise ranocchia.

    orta saha (merkez) : orta sahada yeri garanti tek isim.felipe melo.yedeği , alternatifi bu takımda yok.melonun oynamadığı maçlarda galatasarayın ne hallere düştüğü ortada.felipe mloe bu takımın her şeyi olmasa bile çok şeyi.yanında 3 sezondan beri selçuk inan var.selçuk kim ne derse desin türk oyunculara bu kadar muhtaç olunan bir dönemde kazanılması gereken bir futbolcu.selçuk gibi bir futbolcu almanız nerden baksanız 7-8 milyon euro.aslına bakarsanız bu bölgeye takviye yapılacaksa da gökhan inler gibi bir futbolcunun alınması gerekir.ancak aysalın bu anlamda kasayı biraz zorlaması gerekebilir.ancak galatasarayın finansal fair-playe takılmaması için bu bölgeye yüksek bonservisli bir transfer yapılacağını düşünmüyorum.alınacaksa da şu anda takip ettiğim galatasaraya gerçekten katkı sağlayabilecek jem karacan alınabilir.ancak 2.5 trilyonluk oğuzhan kayar , umut gündoğan o bölgenin diğer alternatifleri olacağı için bu transferde elzem bir transfer değildir.selçuk inanın formsuzluğunda hamit altıntop formayı kapabilirse bence yılın transferi olabilir.sonuç olarak melo garanti. selçuk (hamit-yekta) rotasyonda kullanılabilir.ceyhun yine bu bölge de iyi bir yedekleyici olabilir.

    bu bölgenin ön tarafında ise sneijder zaten sakat olmadığı sürece her maç oynaması gerektiği için snodiye fazla bir şey dememize gerek yok.snodinin de forması garanti.

    orta saha (kanat) :aslında burada mancininin ne oynatacağı da önem kazanıyor.kanatlı bir sistemde hücum kanatlarında bu taraftar burak yılmazı sneijderı görmek istemiyor. brumanın iyileşeceğini varsayarsak , hajrovicle beraber iyi kanat oyuncularına sahip olduğumuz söyleyebiliriz.ontiveronun bir yıl kiralanması gerekiyor.bence bu takım süper ligden bir takım olmalı.yine emre çolak ta iyileştiği takdirde kanat olarak kullanabileceğimiz bir oyuncu.

    forvet:garanti transfer yapılacak bölge bu bölge.burak ve umut takımda tutulmalı ancak drogba ile yollar kesin olarak ayrılmalı.yerine gabbiadini tarzı bir oyuncu alınabilir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın