resim
Michael Heinz Skibbe
Görev:Teknik Direktör
Takım:Sanf. Hiroshima
Yaş:59
Uyruk:Almanya
  • 637
    36 haftalık isvicre süper liginin 28. haftasında 53 puanlı basel'in ardında 52 puanla yer alan grasshoppers takımının teknik direktörü.
    fatih terim de dahil benim son yıllarda izlediğim en güzel galatasaray'ın da imalatçışı bu adamdı. yıllar sonra kendisini isvicre ligi özetlerinde gol sevincinde oyuncularla sarmaş dolaş görünce aklıma geldi.
    bunun oynattığı oyun stili ve bundan ne kadar keyif aldığım geldi aklıma.
    kimsede böyle olamadım ne rijkaard'da ne fatih terim'de ne mancini'de. belki biraz gerets vardı ama o da tek ön liberolu 4 1 3 2 ile acayip ofansif bir dizilişi tercih edip her topu ileri forvetlere direkt yollatan bir oyun stiline sahipti. o da keyifliydi ancak fatih terim gibiydi yani keyifli fakat rahat değilsin.
    bu skibbe ilk geldiğinde özellikle sezonun ilk yarısı leverkusen'de oynattığı 4 2 3 1'i bize adapte etmişti. dizilişten öte oyun stili benim için önemliydi.

    de sanctis
    sabri servet emre asık balta
    meira ayhan
    kewell lincoln arda
    baros

    genelde tercih ettiği kadro bu şekilde olurdu.
    ama dediğim gibi dizilişten önemlisi bazı maçlar gerçekten istediğini yaptırabilmişti.
    bu adamın galatasaray'ı tüm takım olarak topun arkasına geçiyor ve hemen alan savunmasına başlıyor kaymalarla rakibi karşılıyordu. rakibin üzerine daralarak giden bir pres yerine takım olarak geride takım şeklini koruyarak alan savunması yapardı. çok iyi hatırlarım baros bazen bu disiplinden kopar rakibin üzerine dengesizce giderdi ve hemen kenardan çıkardı skibbe savunma pozisyonunu al diye bagırırdı.
    işin güzel yani rakip gerçekten top cevirebildiğine inanır ve yavaş yavaş çıkardı ama hep rakibi tehlikesiz yerlerde top cevirmeye iterdi bu alan savunması. rakip biraz risk alıp öne oynamaya çalıştığında bu alan savunması dişlileri arasında o topu eritirdik. işin zevkli kısmı da burada başlıyor. bu şekilde rakibi hucum pozisyonunda genişlemiş olarak yakalardık yani o klasik rakip savunma dengesiz yakalandı olayı. burada da genelde sete dönmez tek paslarla ya kanatlara kewell ve arda'ya inerdik ya da lincoln'ün dribblingleri vasıtasıyla ortadan delerdik. lincoln o dribblingleri arapasları ve şutlarla tamamlardı. ya da baros ile al vere girer gol yapardı. o sezon baros'un bu tarz asistleri olmuştur hep.
    ama ne olduysa her zamanki sorunlar baş gösterdi. yok floryada disiplinsizlik, yok hocayı kimse takmıyor, yerliler yabancılar şöyle böyle derken o oyun disiplininden koptu takım ve skorlar berbat hal almaya başlamıştı bile.
    skibbe 1965 doğumlu şu an 49 yaşında. ben hala onun bir yerlerden başarı ile çıkıp ismini duyaracağını düşünmekteyim. hala çok geç değil onun adına.
App Store'dan indirin Google Play'den alın