• 920
    bana göre basketbolda en temel prensip defanstır, bir çok insanda bu konuda hemfikirdir.

    basketbolda defansınızın ne kadar iyi oluşu sizin ne kadar iyi mücadele ettiğinizi, ne kadar sert oynadığınızı ve ne kadar takım olabildiğinizi gösterir. bu sebeple de bir takım oyunu olan basketbolda defans oyunlarını/setlerini ne kadar iyi oynarsanız, ne kadar komplike, işlevsel ve uygulnabilir hazırlarsanız o kadar göze hoş gelen bir oyun oynarsınız ve bence basketbolun şov kısmı burasıdır, hücumda yapılan akrobatik hareketlerden ziyade.

    ergin ataman ise her zaman savunmadan önce hücumu düşünen bir koç olmuştur. kaldı ki bunu avrupa'da ve ülkemizde, doğu avrupa'nın sert savunma anlayışını çok iyi uygulamış olan efes pilsen gibi bir kültürden yetişirken yapmış olmasından ötürü; kendisini nasıl hücum edeceği konusunda geliştirmiştir. yani bir nevi düşmanları arasında yetişmiş ve onların tüm zayıflıklarını bilen bir asker gibi.

    kendisi benim hücumu ön planda tutan basketbol anlayışına karşı sahip olduğum ön yargıya rağmen, oynattığı basketbolu bana sevdirmiş bir isimdir.(u: kendisinin oynattığı basketbolun galatasaray'a kazandırdıkları da etkili oldu tabi sevmemde)*
App Store'dan indirin Google Play'den alın