• 24
    1 yıl sekteye uğrayınca biteceği sanılan ispanyol futbolu, 2000'lerin ortasından itibaren fc barcelona'nın getirdiği rekabet standardıyla birlikte tekrardan avrupa'ya damgasını vurmuştur. ironik kısmı fc barcelona bu damganın dışında kalmıştır. sebebi ise kulüp içi çalkantıların ve yönetim basiretsizliğinin, takımın sürekli cepten yemesine sebebiyet vermesidir. 3 yıldır stoper diye ağlayan takıma thiago silva ve david luiz hamlelerinin yapılmaması, orta saha diye ağlayan takımdan thiago'nun hiç uğruna gönderilmesi, forvet diye ağlayan takımın david villa'yı göndermesi bunların sebebi olmuştur. eğer transfer yasağı gerçekleşirse fc barcelona'nın önümüzdeki yıl da çeyrek finalden öteye gidemeyeceği kesin ancak bu yasağı bir fırsat olarak kullanıp takıma ayar çekmek için kullanabilecek kadar da futbolu bilen adamlar var kulüpte.

    real madrid ise mourinho'nun takımını devralabilecek en doğru kişiye takımı teslim ederek kaliteli kadrodan en iyi performansı elde edebilecek ancelottiyle yoluna devam ediyor. hala ligde ve avrupada şansları var. az da olsa var. bunun en büyük sebebi de şahsi olarak sevmesem de (hani uyuz olursun da mecburen sana saygı duymayı öğretir) ancelotti.

    atletico madrid ise bambaşka bir hikaye ve futbolun underdog'larının sevilmesinin ekmeğini yiyorlar. oynadıkları kompakt futbol gerçekten çok iyi ve buraya gelmeyi fazlasıyla hakettiler. diego'nun pinto'yu avladığı şutu hagi'nin monaco'ya attığı gol etkisi yaptı resmen. tur getirdi. chelsea karşısında çok az şansları var ama çok dikkatli incelenmesi/feyz alınması/ibret alınması gereken iki müthiş maç bizi bekliyor.

    edit: milli takımı unuttuk. diego costa hamlesiyle birlikte dünya kupasının en büyük 3 favorisinden birisidir ve bu hamleyle hem brezilya'ya yaklaşmışlardır hem de brezilya'nın elinden diego costa'yı alarak brezilya'nın kupayı kesin almasının önüne geçmişlerdir. xavi-cesc yerine koke-thiago oynadığı takdirde kupayı kolayca kaldırabilirler. tek eksikleri bir sağ bek gibi. konfederasyon kupasında neymar karşısında kimse barınamamıştı çünkü. hala da biri çıkmadı barınabilecek.
App Store'dan indirin Google Play'den alın