• 74
    twitterın yasaklanması üzerinden polemik yürütülemeyecek oyunculardır zira, bu ülkede twitterı yasaklayan zihniyet sadece belli bir kesimi kapsar. özellikle galatasaray kulübünün bu konudaki tavrı da nettir.

    ülkeye saygı duymakla devlete yahut hükümete saygı duymayı da bir ayıralım önce.

    italya liginde oynayan neredeyse her oyuncu röportajlarını italyanca verir. italyanca bugün sadece 2 ülkede resmi dil. biri de libya. italyada da bazı bölgelerde belirgin bir yabancı düşmanlığı vardır ama oraya giden oyuncu "yeaa burası ne ki ben bunların dilini öğreneyim" demez. o dili öğrenir ve o dilde konuşur.

    türkiyeye gelen adam geldiği sırada "bu ülkede beni iki maç kötü oynasam kovarlar" diye gelmiyor. bu düşüncede bir oyuncu zaten transfer olmaz.

    medya adamın karısını neredeyse pornocu yapmışsa, taraftarın büyük bölümü de bu hadsizliğe tepki göstermiş. 2 medya mensubu + 3 5 taraftar neden bu terbiyesizliğe tepki gösteren büyük kitleden daha önemli görülüyor? bir kötü örneği görüp "biz iğrenciz" demek o kadar kolay bir yöntem ki.

    kaldı ki sneijder, işine ve geldiği ülkeye saygı duyduğu için türkçeyi öğrenmeye çalışıyormuş. işte iş ahlakı ve saygı bunu gerektirir. kötü emsali öne çıkarıp "adam haklı beyler" demek sadece kendini aşağılamaktır. madem o kadar aşağılık bir ülkeyiz, bu adamlar bu ülkeye hiç gelmesinler. ha bizim bu kadar aşağılık(!) olduğumuzu bilerek geliyorlarsa onlar da zaten beş para etmezler.

    her neyse. para kazandığın bir ülkenin dilini öğrenmek önce seni seven ve destekleyen insanlara, sonra işine olan saygını gösterir. nasıl ki türk oyuncular dünya arenasına açılmak istiyorlarsa ingilizce bilmeliler; yabancı oyuncular da buraya adapte olmak için türkçe bilmeliler. bir dili öğrenmek demek, o ülkeye adapte olabilmek demektir. ha bu zahmetler paşalara ağır geliyorsa hiç gelmesinler, zira "biz buyuz."
App Store'dan indirin Google Play'den alın