• 73
    diğerlerinden farklı futbolcular. demeyeyim dedim ama, bizdeki şu çağ dışı milliyetçilik aşkı her yanımıza sıçramış. bizim dilimizi niye bilmiyorlarmış? çok geçmedi, daha 4-5 gün önce twitter diye sosyal mecranın yasaklandığı sığ bir ülke burası. ben vatandaşı olarak saygı duymuyorum, adam niye duysun? uluslararası geçerliliği olan ingilizceyi, 20 senedir bu takımda oynayan sabri öğrenmiş mi? türkçe zor değil, sadece öğrenmek için çaba sarfedilmesi gerekmeyen bir dil. öğrenmeleri saygınlık kazandırır katılıyorum. ama 2 gol atamasa gönderilecek futbolcu, şampiyon olamayınca kovulacak hoca niye kassın senin kültürüne diline? azıcık mantık!
    dil biliyor ya dediğin ujfalusi yüksek okul mezunu bir isim. keza mancini akademik bir süreçten geçerek teknik direktör diploması aldı. sneijder ve eşi türkçe dersleri alıyorlar hafta içi. çocuğunu türkiyede türk okullarında okutmak istediğini de söyledi. eee biz ne kadar saygı duyuyoruz yapana? hala "4,5 milyon alıyor yeaaa, oynayacak yeaa" mantığı köleymiş gibi davranıyoruz insanlara. medyan adamın karısını resmen pornocu yapmış. bunlar basit örnekler. fakat mide bulandırıcı. biz buyuz babalar, gerçekten biz bu kadarız.

    arda turan dediğin adam, ingilizce bilmesine rağmen, floryada bağıra bağıra yabancıların yanında türkçe konuşuyordu. ispanyaya gitti, gördü medeniyeti. sıkıldı ona çeviri yapılmasına. ihtiyaç duydu, saygıyı gördü ve saygı gösterdi para kazandığı kültüre. allah aşkına elinizi vicdanınıza koyun, hanginiz türkiyede doğmasanız bu ülkeye gelirsiniz? kötülediğimden değil, sadece dışardan gerçekten yobaz ve medeniyet yoksunu göründüğümüzü görün artık. türkçe dediğiniz dil universal bir dil değil. adama sadece başarıylsa saygı duyulan yerde niye adam sana saygı duysun?

    sen nesin ki, adam sana ne duysun. akıl, bilim ve her şeyden önce insanlık diyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın