• 71
    bazı konularda da boş yere eleştirilen futbolcudur.

    mesela dil konusu. türkiyeye gelip, eşek yükü para kazanıp türkçe öğrenen kaç yabancı futbolcu var? o ayılıp bayıldığımız melo, taffarel, muslera vs bugüne kadar kaç kere türkçe konuşmuş? iş ülkeden para almak olunca müthiş hepsi. ama ekmek yedikleri ülkenin dilini öğrenme tenezzülünde dahi bulunmuyorlar.

    ujfalusi italyanca bilir, ispanyolca bilir, ingilizce bilir mesela. mancini ingilizce öğrenmiş ya da. eboué neden türkçe öğrenmiyor? hadi tamam bizim çocuklar ingilizce öğrensin amenna. iyi de arkadaş, bir yabancı oyuncu bile mi türkçe öğrenemez? peki türkçe zor dil diyelim. ispanyolca çok mu kolay da arda olsun, nihat olsun ispanyolca konuşuyorlar?

    yabancı oyuncunun türkiyeye bakış açısı hiç de öyle sandığımız gibi değil. bulunduğu ülkeye saygısı olan, o ülkenin dilini öğrenmeli önce. daum denen adam yüz elli yıl burada çalıştı, bir kere türkçe konuşmadı.

    topçu kalitesi bir yana, bu bir yana.

    zaten kulübün bu konuda bir şart koşması lazım. "yerli oyuncular ingilizce, yabancı oyuncular türkçe öğrenecektir" şeklinde bir şart olabilir bu.
App Store'dan indirin Google Play'den alın