• 8
    (bkz: allahını seven üzerimize tek forvet arkası sneijder atsın)*

    artık drogba'ya yavaştan kulübenin gözükmesi gereken maç.

    sözlükte şampiyonlar liginden elenince sanki herşeye havlu atmışız gibi bir hava oluştu, çok gereksiz. zaten chelsea'ye orada elenme ihtimalimiz %80 civarındaydi zira adamlar kendi sahasında aylardır maç vermiyorlar. dolayısıyla bu duruma artık bu kadar üzülmenin kederlenmenin manası yok. biz istikrarımızı sürdürdük. imkansız denen gruptan çıktık ve cl'de üst üste 2 sene gruptan çıkma başarısı gösterdik. bu güzelliğin tadını çıkartmak lazım arkadaşlar. yıllarca anlatacağımız dillere destan bir juventus maceramız oldu bu sene. bunları hatırlayıp kendimize gelmeli ve yaşadığımız güzelliklerin tadını çıkartmalıyız. kimileri şikeyle uğraşırken biz "alllaaaaahııım goooooooll" diye bağırıyorduk ne çabuk unuttunuz? çeyrek finale çıkmayı ben de isterdim ama arada ciddi bir kalite farkı vardı. ha tabi oyuncuların isteksiz oyunu benim de canımı sıktı ama ne yapalım artık olan oldu. klasik bir tabirle önümüzdeki maçlara bakmalıyız. şimdi bu istikrarı sürdürmek için lige asılmalıyız. her şey olur bu ligde. şampiyonluğa benim de inancım azalsa da umudum var. hiç olmazsa kesinlikle 2. olmalıyız istikrar açısından.

    tabi kalan maçlardan maksimum puanı toplamak için de bazı kararlar almak lazım. takımdaki gamsız adamlar bir güzel kızağa çekilmeli ver herkes oynaması gerektiği yerde oynamalı. drogba artık bittiğini bize ispatladı. eğer bizim ona gösterdiğimiz saygıyı biraz o da bu kulübe gösterirse kulubede oturmaya ya da 18 dışı kalmaya sesini çıkartmaması lazım. aynı şeyler eboue için de geçerli. 2 yıl öncesinden eser yok. selçuk da en azından kulübeye çekilmeli hiç olmazsa bu maç için. dinlenmeye, mental olarak rahatlamaya ihtiyacı var. eleştiriler çığ gibi büyüdü, üzerindeki baskı büyük. chedjou da hakan balta'ya teslim etmeli formayı yavaştan. hakan balta stopere çekilince kendini buldu adeta. hakkını verelim. şunu da söyleyeyim. bu sezonun başladığı ilk günden beri hakan balta'yı savunmuştum. niyeyse acayip itin götüne sokuluyodu adam ama neyse ki şimdi yavaştan hak ettiği değeri göruyor. cidden severim kendisini. bunun dışında artık drogba'yı kenara çektiğimizi varsayarsak her ne kadar eleştirsek de tek forveti burak'a emanet edip arkasına da sneijder'i koymalıyız. hem sneijder'in iyiliği için hem takımın iyiliği için. burak'ı ben de çok eleştiriyorum ancak eldeki forvetlere bakarsak şu an tek forvette en çok faydalanabileceğimiz isim kendisi. ne drogba'nın fizik kapasitesi ne de umut'un kabiliyeti tek forvet için yetmez ama burak'ta bunlardan azar azar da olsa var. en azından daha dengeli. ayrıca geride kalan yıllarda forvette oynarken neler yaptığını biliyoruz. şu an sağ kanatta falan deneniyor abuk sabuk ve haliyle de rezalet oynuyor. biz de eleştiriyoruz ama bu adam geçen sene böyle miydi? hayır. çünkü doğru yerde oynuyordu hiç olmazsa. yine aynı şekilde doğru yerde oynatılmalı ve kendini bulması sağlanmalı.

    adettendir dizilişimizi de verelim.

    http://this11.com/play/abGAvgvagV.png

    içimden geçen kadro bu. sola emre yazdım ama o da mecburiyetten zira elde sol kanat yok. hiç olmazsa sol ayaklı olmasından mütevellit yazdım. ontivero diyenler olmuş. 90 dakikayı kaldıramaz ama belki 2. devrelerde girebilir. ya da oğuzhan diye bir kardeşimiz vardı sanki sol ayaklı falandı ne durumda bilmiyorum ama o da belki yedek soyunabilir ama bana göre emre en uygunu en azından tecrübe açısından. zaten sol kanadı telles tek başına otoban yaptığı için eli ayağı düzgün biri dursun yeter o kanatta. ha tabi şimdi orda bruma olacaktı beee öfff efsane olurdu tabi ama sezon sonuna kadar böyle idare etmeliyiz.

    verdiğim kadroda 5 yabancı var, dolayısıyla drogba da rahatlıkla girer kulübeye. bunun yanı sıra dikkat ettiyseniz selçuk'u da yazmadım kadroya. selçuk'u ne olursa olsun çok severim ancak şu formsuz günleri atlatmak için biraz kızağa çekilmesi gerekiyor. bu maça yedek başlaması iyi olur. biraz kafayı da toparlar hem. ayrıca yedek kulübesinde drogba, selçuk, umut gibi iyi silahlarımız olur. ayrıca bu maçta umut gündoğan da mutlaka yedeğe alınmalı diye düşünüyorum.

    neyse sonuç olarak aslanlarımızın kendilerine gelmeleri gerek. iyice bir silkinip, tekrar savaşarak, ruhla kazanıp dosta güven düşmana korku salmamız gereken bir başka maç.

    haydi allah yardımcımız olsun!
App Store'dan indirin Google Play'den alın