• 225
    şu maç üzerinden hocayı eleştirmek doğru değil diye düşünüyorum. son derece doğru bir 11 ve taktik dizilişle sahaya çıkıldı. ilk yarı itibariyle de göze hoş gelen futbol oynamasak da maçın üstünlüğünü elimizde tutmayı başardık. takım bu sezon ekonomik oynuyor. hem ligde hem kupada hem de avrupa'da devam etmenin ve kısıtlı bir rotasyona sahip olmanın bedeli bu. ben de istiyorum her deplasmanda bangır bangır baskı ile oynayalım ve rakibi abluka altına alıp arka arkaya goller bulalım. ancak 14 kişilik bir rotasyonla -ki mancini ceyhun ve yekta gibi bitik oyuncuları yeniden kazanarak bu sayıyı arttırdı- ve senede 60 maç oynayarak öyle futbol oynanmıyor. örneğin fener hem kupa hem de avrupa'da oynasa idi bu tempoyla allah muhafaza birkaç oyuncularını sahada yitirebilirlerdi ki ersun yenal'ın takımlarında çok da olur bu olay. sonuç olarak beğenseniz de beğenmeseniz de bu takım deplasmanlarda ekonomik oynayacak. karabük'te de rakibin üzerine çullanan bir takım beklemeyin yani.

    bu gerçeği göz önüne alarak dünkü maça döndüğümüzde lucescu'nun sıkça yinelediği "önce yeme, kalitenle nasıl olsa golü bulursun" taktiğini uyguladık. aslına bakarsanız antalya'da da bunu uygulamıştık ama birbirini tanımayan, uyumsuz isimlerden oluşan savunma gol yememeyi beceremedi. dün yine kaliteli isimlerde golü bulmayı başardık. tek iş o golü korumaktı. orada taktik disiplinden bir an çıkıp çok adamla hücum ettiğimiz bir dakikada golü yedik. oysaki golden sonra düşük tempo ile oynamamıza rağmen top hep bizdeydi. "top sizdeyken gol yemezsiniz" bu da çok sevdiğimiz fatih hocamızın mottosu. maç bu şekilde ilerlerken rolanti oyunda inanılmaz iki pozisyon yakaladık ama gol vuruşlarını yapamadık. antalya'da da maç 1-0 iken sneijder ile net bir fırsattan yararlanamamış ve akabinde maç çok farklı bir noktaya gitmişti. bu iki maçta yakaldığımız pozisyonları değerlendirip 2-0'ı bulsak şu an çok farklı şeyler konuşuyor olacaktık.

    sonuç itibariyle, eleştirseniz de mancini'nin yoğun maç trafiğinde uyguladığı sistem bu. ben bu sistem kesinlikle doğrudur demiyorum. karşı çıkanlara da saygı duyarım ama şu yoğun maç takviminde bu tempoda oynamak doğru geliyor bana. gerçi bunu tartışmaya çok da gerek yok. sezon sonuna doğru eğrisi doğrusu görülecektir zaten.
App Store'dan indirin Google Play'den alın