• 9604
    deplasman maçlarında 4231 dizilişini denese belki de çok faydalanacak olan takım. anadolu deplasmanlarını maalesef drogba - burak ikilisyle bir türlü açamıyoruz. anadolu deplasmanlarında galip gelmenin en kolay yolu oyunu kanatlara açıp doldur boşaltlarla, dip çizgiye inip top kesmeyle gol bulmaktır. bunun en iyi örneğini bu sene fenerbahçe veriyor bize. adamlar 3 kuruşluk top oynuyor ama maç başı 21564165321 tane orta açtıkları için en az 1 ya da 2 tanesi gol oluyor ve maçtan galip ayrılabiliyorlar. hoş 2. yarıda onu da pek yapamadılar da orası ayrı bi konu.

    4231 dizilişi oynasak ileride tek forvet olarak kim olsun derseniz elmizdeki 3 forveti de aslında bu dizilişte tam verimli kullanmak pek mümkün değil gibi. komple bir forvetimiz yok. drogba'ya bakalım. fizik var, hava hakimiyeti var, teknik var, son vuruşu kaliteli ancak haliyle yaşından ötürü hız yok, depar yok, hücum pres yok, statik bir oyuncu. evet belki kanat oyununda en etkili adam olabilir ancak ileride hareketlilik konusunda çok zaafı olduğu için bu sefer de tam anadolu takımı gibi oynarız, yandan doldur boşalt sadece. bir de hepimizim malumu drogba son maçlarda formsuz ve özellikle anadolu deplasmanlarında çok isteksiz görünüyor.

    umut bulut'a bakalım. bu adamın her özelliğinin belli bir standardı var. hiç bir özelliği mükemmel değil. hızı fena değil drogba'dan hızlıdır en azından, gol vuruşu bence iyi, kaleci ile karşı karşı falan pek kaçırdığını görmedim açıkçası, teknik kısıtlı, kafa vuruşu iyi hatta burak'tan daha iyi kafa vuruyor burası kesin, hareketlilik konusunda yine drogba'dan iyi sayılır, en büyük artısı hücum pres. şimdi komple forvete en yakın umut bulut gibi görünüyor. her özellikten biraz var ancak mükemmel olan bir özelliği yok. o yüzden bu adam tek forvet oynasa muhtemelen fazla verim alamayız ve homurdanmalar başlar gibi geliyor. yine de son 5 dakikadan daha çok oynamayı hak ediyor. hele ki şu sahada yürüyen drogba'yı gördükten sonra.

    burak yılmaz'a geliyoruz son olarak. hız okey, teknik eh, ileride hareketlilik, golü koklama, fırsatçılık ve savunma arkasına oldukça iyi (bi de ofsayta düşmese tam olacak.), gol vuruşu bazen en iyi yaptığı şey bazense en kötü yaptığı şey :( , kafa vuruşu ortalama, top sürme sıfır. şimdi şu özelliklere baktığınızda kötü gibi görünüyor ancak burada saydığım eksilerin bir kısmını kanatta oynadığı zaman gözlemliyoruz. misal sürekli hücum faul yapma, top sürmeyi becerememe gibi problemleri hep kanattan ilerlerken yapıyor hiç fark ettiniz mi? direk forvet bölgesindeyken sadece kaleye gitmeye odaklandığı için ne top sürmede sıkıntı yaşıyor ne de hücum faul yapıyor. ancak ne hikmetse top taç çizgilerine yaklaştıkça bu hataları yapma ihtimali artıyor. bu sene de mancini kendisini sıkça kenarlarda denediği için bu hataları çok fazla göze batamaya başladık. oysaki geçen sene bu kadar çok değildi.

    her neyse konuyu toparlayayım. bu 3 forvetimizi kıyaslayınca tek forvete en yakın adam ne olursa olsun burak'tır. ha bana kalırsa bu takımdaki 3 forvette şu an itibariyle yetersizdir ancak sezon sonuna kadar bir şekilde idare etmeliyiz. deplasmanda ben tek forvet olarak burak'ı yazardım hoca olsam. kendisi şu an en golcü oyuncumuz, ileride hareketli, golü arayan, savunma arkasına iyi kaçan bir adam ne olursa olsun. 4231 dizilişinde arkasında sneijder gibi bir profesör oynayacağı için savunma arkası koşularını daha sık yapma ihtimali dolayısıyla daha çok gol atma şansı bulacaktır.

    zaten en başından beri konuyu getirmek istediğim nokta buydu aslında. olay forvette kimin oynayacağından ziyade, sneijder gibi bir beyinden yararlanabilmek için ilerideki hangi formsuz forvetimizin kesilmesi gerektiğidir. sneijder'den en yüksek verimi 4231 dizilişinde alırız. bu adamı sol kanata hapsettikçe içim parçalanıyor amk :( düşünsenize messi'yi almışız ama sağ bekte kullanıyoruz. kabus gibi lan. sneijder forvet arkası oynamaya başladığı günden itibaren 4-5 maç üstü üste gol atmaya başlamıştı hatırlarsanız. ne zaman şu lanet sol tarafa geçti işte o zamandır yine biraz düşüşte.

    mancini hocam bu satırları okuyorsanız lütfen allah rızası için şu adamı 10 numara mevkiinde kullanın. yalvarıyorum. puan kaybedeceksek de öyle kaybedelim ama lütfen şu adamın sol kanatta eriyip gittiğine şahit olmasın bu gözler. :(

    adettendir bir de diziliş verelim, biraz fantastik şeyler düşündüm ama şu an eldekilerle olacak en iyisi bu bana göre;

    alternatif 1:

    --------------muslera----------------
    veysel - semih - cehdjou - telles
    ------------melo - selçuk------------
    hajrovic --- sneijder -------emre(u: :()(u: sol kanat yok amk takımda :()
    ----------------burak-----------------

    alternatif 2:

    --------------muslera-----------------
    veysel - semih - cehdjou - hakan
    ------------melo - selçuk-------------
    hajrovic --- sneijder -------telles--(u: böyle daha mantıklı değil mi?)(u: en azından bu sezonluk?)*
    ----------------burak------------------

    bu dizilişlerde chedjou yerine gökhan falan oynarsa da drogba yedeğe girer, golü bulamadığımız deplasmanlarda gerekirse fb'nin yaptığı gibi tüm forvetleri (burak'a ilaveten umut ve drogba) oyuna sürüp golü ararız.

    en büyük dileğim bu seneyi kazasız atlatıp seneye adam akıllı bir kanat (bruma'nın iyileştiğini var sayarak 1 kanat diyorum.) ve komple bir forvet ile hem wesley'den tam verim alırız hem de ileride çok güçlü bir hücum hattına sahip oluruz. hadi inşallah.
App Store'dan indirin Google Play'den alın