resim
Bülent Korkmaz
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:55
Uyruk:Türkiye
  • 1375
    şu semih kaya-bülent korkmaz-hamburg üçgeniniyle alakalı olarak geçen haftaya kadar çok kızdım cesuryüreğe. elinde sadece genç bir stoper var, o kadar sakat cezalın var ama cesaret edemeyip semih'i 11 başlatmadığı için hem üzülmüştüm hem de hayallerimi yıkmıştı efsane kaptan. çünkü kendisi daha bıyıkları yeni yeni terleyen bir delikanlıyken hocası ona galatasaray tarihinin en önemli avrupa maçlarından birisinde formayı vermiş o gün gencecik bir çocuk olan bülent yıllar ilerledikçe galatasaray'ın hem kaptanı hem de efsanelerinden birisi olmuştu.

    bu yüzden efsane kaptandan beklentim de kendisine gösterilen güveni, hamburg maçından önce semih'e göstermesiydi ancak iyi ki göstermemiş. geçen hafta hem kaptan hem de semih bu konuyla alakalı açıklamalar yaptı zaten. hem semih kendisi hakkında pozisyon bilgisi olmadığını hem de kaptan aynı şeyleri belirtti. durum böyleyken semih'i 11 başlatmak galatasaray için bir risk değildir. asıl risk semih'in geleceği ve kariyeriyle alakalıdır. her anlamıyla hazır olmayan bir oyuncuyu sahaya sürer ve istediğin sonucu bu genç delikanlının hatasıyla alamazsan galatasaray sadece bir maç kaybetmiş veya elenmiş olmaz. aynı zamanda potansiyeli yüksek, belki de kulübün efsanesi olabilecek bir oyuncuyu kaybetmiş olur ki bu maç kaybetmekten, elenmekten çok daha derinden üzücü bir olaydır.

    kaptan o maçta kendisini korumamıştır. futbolu bilen hiç kimse kewell'ı stoper oynatarak kendini korumaz, koruyamaz tam tersine semih'i korumuştur. yoksa hangi akıl mantık alır kadronda sağlam, hazır bir stoper varken forvet oyuncusunu stopere çekmeyi. kaptan semih'i hazır olmamasına rağmen oynatsaydı ve galatasaray yine elenseydi hem semih tü kaka olacak, saçma bir takıma gönderilecekti hem de tur gitmiş olacaktı. varsın tur gitsin, seneye bir daha oynarsın aslanlar gibi. o sene tur gitti de ne kaybetti galatasaray. ama ya o maçta semih'i kaybetseydi ne olacaktı?

    hepimiz hatırlarız 2005/2006 sezonunda kadıköy'de gerets sol beke ferhat öztorun'u sağ beke uğur uçar'ı koymuştu. maçın sonunda günah keçileri kim ilan edildi? gerets'in yaptığı yanlış ya da doğru demiyorum ama bu alınan risk galatasaray'dan çok o futbolcuların geleceği ile alakalıdır. şimdi nerede ferhat? uğur nerede şimdi? yok oldular gittiler. belki zaten galatasaray futbolcusu olmayacaktı ne ferhat ne de uğur ama gerets'in aldığı bu risk bu iki oyuncunun galatasaray kariyerlerinin önünü tıkamıştır. tabii ki genç oyuncu oynayacak, hata da yapacak onun yaptığı hata yüzünden maç da kaybedilecek. bu gayet doğal ve normal ama futbolcu kafa olarak o maça hazır değilse, kolları bacakları daha soyunma odasında formasını giyerken titriyorsa o genci oynatmayacaksın. yazık edersin. aldığın risk, kaybedebileceklerini karşılamaz.

    işin özü budur. bu yüzden kaptana artık kızmıyorum. yaptıkları açıklamalarla semih'in hazır olmadığını anlattılar. o maçta semih'in kaybedilebileceği gerçeği, korkusu bile 10 tane tura, galibiyete değişilmez. o risk o gün alınmamalıydı, kaptan da almadı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın