• 9343
    mancini'nin isine karismak istemem ancak bize 2012-2013 sezonunda schalke 04 eşleşmesinde basariyi getirmiş olan 4-4-2 diamond diye tabir edilen dizilişle oynamasi gereken takim. kisaca nedenlerini aciklayayim.

    1. 3-5-2 sistemi ilk baslarda takima biraz nefes aldirdi gibi ancak defolari sonradan sonraya cikmaya basladi. avrupa da bu dizilişi kullanan takimlarin kenar oyuncularına baktiginiz zaman hayvan gibi kondüsyonlu, cigersiz ve hizli olduğunu görürsünüz. bizde ise bu tanima uyan hicbir bek/kanat oyuncusu yok. benim dusunceme gore bu dizilişte elinizde cafu ve r. carlos gibi kanatlari tek basina domine edebilecek güçte ve dayaniklilikta adamlariniz olmadigi surece basarili olmaniz zor. bizde sabri, eboue, riera ve hakan vardi şimdiye kadar. bu isimlerin hepsi de ileri ciktigi zaman geri dönemeyen arkada acik birakan isimler oldu hep. özellikle son zamanlarda eboue ve riera agir kaldilar ve geri dönüşlerde sikinti çektiler. simdi rieranin yerine telles geldi. genç yaşi ve dinamizmi itibariyle o bölgede 3-5-2 nin sol tarafi için aranan adam olabilir belki ancak sağ taraf için hala uygun bir adamimiz yok.

    oyuncularimiz geri dönüşlerde sikinti çekince bazi maçlarda hic ileri cikamadiklarini gördük. bu da ileride sikinti yasamamiza pozisyon uretemememize neden oldu. burak ve drogba gibi iyi kafa vuran adamlarimiz var ancak ben bu sezon birilerinin dip çizgiye inip forvetlerimize gol pozisyonu yarattigini hatirlamiyorum. yan toplarda 352 den beri sifir etkiliyiz neredeyse. adeta 532 oynuyoruz. gecen sezon burak'in ve drogbanin nasil kafa golleri attigini hatirliyoruz. oyunu kanada yiktigimiz zaman etkili olabiliyoruz.

    2. bruma, amrabat ve aydin elimizden gidince kanat oyuncumuz kalmadi. buna karsin elimizde cok kaliteli merkez orta sahalar var. diamond dizilisinde melonun önüne selcuk, selcugun partneri olarak da emre hamit ikilisinden biri oynatilmali bana gore. bu ucluyle orta saha kontrolünü ele alabiliriz.onların önünde de tabii ki sneijder ve çift forvette burak ve drogba.

    bu dizilişle hücumdayken selçuk ve yanindaki partneri (emre veya hamit) biraz daha kenarlara acilir ve bindirme yapan beklerimiz sayesinde kanat organizasyonları geliştirebiliriz. su anda neredeyse tüm gollerimizi ortadan attigimiz için iyi kapanan takimlari cozemiyoruz. 352 nin en buyuk problemi bu bizim için.

    rakip hücum ederken de yine ortadaki ikili kenarlardan rakibi karşılayabilir ve bekler de kademede bekleyebilir. melo da atagin yönüne gore sağa sola kayarak savunmaya yardimci olur ya da rakibe pres yaparak topu kapmaya calisir. biz bunu gecen sene yaptik ve basarili da olduk. neden simdi de yapamayalim?

    benim görüşlerim bunlar. zaman zaman 4231 oynanip hajrovic umut (gündogan ve bulut) gibi oyuncularimiz da değerlendirilebilir. özetle demek istedigim, 4 savunma yapmamiz gerektiğidir. en azindan bu sezonluk. gelecek sezon 352 ye uygun adamlar alinirsa elbette ki oynanabilir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın