• 9340
    şu transfer toz dumanı yere indikten sonra işlerin oturmasını bekliyorum. gelenler, gidenler, değişen sistemler, formasyonlar, yerli, yabancı.
    belli ki mancini ve yönetim sadece bu sezonu değil gelecek sezonun da planlamasını şimdiden yapıyor. sonuçta ligde ikinci bile olunsa şampiyonlar ligine direk katılınabilecek.

    benim sadece görmek istediğim şu: kadroyu belirlerken yerli/yabancı ve sakat durumunu da göz önünde bulundurup eldeki en 11'in çıkması.

    muslera - chejdou - eboue - melo - sneijder - drogba - hayroviç - alex. şu an elimizde olan 8 yabancı bunlar. eğer bir mucize olur da seneye yabancı kuralında bir genişleme olmazsa kiralık giden amrabat ve danny'nin bir daha bu takımda oynama şansı yok. bruma ise dönecek. sanırım bugün veya yarın bir tane de stoper açıklayıp 9 yabancı ile sezonun geri kalanına devam edeceğiz. bruma da döndüğünde seneye elimizde 10 yabancı olacak.

    eğer 5+0+3 kalırsa chejdou ve eboue de kesin gider. zira sağ kanada ve stopere şimdiden alınan yerli oyuncular bunun göstergesi.

    bu sezonun ikinci yarısı için konuşursak hala devam eden bir yarış var. her ne kadar taraflı medya şimdiden 20 puan fark olur tarzında yorumlara başladılarsa da bu bizim için dezavantaj değil. bilakis avantaj. fener'in de aleyhine. işte basit geçmesi beklenen konya maçını yine bir karambol şans golü ile kazandılar. ben fener'in oyun kalitesi anlamında hiçbirşey üretmedeğini ve yaratıcılıktan uzak bir hücum planı olduğünu düşünüyorum.

    ayrıca zayıf bir savunması, bu sene formsuz bir kalecisi de var. içerde dışarda üstlerine giden onlara karşı defans yapmayan her takımdan gol yiyorlar.
    artıları fizik olarak iyiler, sahaya daha fazla hücumcu ile çıkıyorlar, hakemleri etki altına alıp içerde özellikle rakibi sıkıştırıyorlar. sertlikle yıldırmaya çalışıyorlar. duran toptan gol bulabiliryorlar.

    biz artık şu transfer toz dumanının geçmesi ile birlikte bursa maçını kazanıp bir seriye başlamalıyız. bunu yaparsak eminin fenerbahçe puan kaybedecek ve strese girecekler. ben 5. haftadaki beşiktaş maçını kazandığımızda aradaki puan farkının 4 veya 5 olacağını düşünüyorum.

    yeter ki takım artık kazanmaya başlasın.

    şu an takıma baktığımda artık iyi bir yerli kalitesi olduğunu; yeni alınan yabancılarla birlikte takımın kronikleşen problemlerinin çözümlendiğini düşünüyorum.

    ister 3-5-2 ister 4-3-1-2 oynasın ikisi için de uygun takım var. chelsea maçına kadar 4 lig 2 tane de kupa maçı yapacağız. 4 maçın 3'ü kendi sahamızda. bu seriyi yakalamamız lazım.

    muslera
    melo
    semih
    selçuk
    alex
    drogba
    sneijder
    burak

    şu an ilk 11'in 8 oyuncusu belli. hangi sistemle oynarsa oynasın bunlar yerli/yabancı'dan bağımsız oynayacaklar. 9. oyuncu büyük ihtimalle yeni alınacak yabancı stoper olursa; kalan 2 oyuncuyu da yerli seçmek zorunda. o zaman sağ bekin veya sağ kanadın yerli salih, sabri, hamit'ten biri olacağını söyleyebiliriz.

    geriye kalan tek oyuncu da sisteme göre ya 3'lü stoperden biri oluyor ya da orta sahadaki 3'lüden biri oluyor. stoper için hakan balta, gökhan, ceyhun olabilir.

    orta saha için de emre çolak, yekta, umut gündoğan olabilir. chejdou ve eboue'nin ligde ikinci yarıda çok az maç oynayacakları aşikar. hayroviç ise ancak sneijder oynamazsa olası bir sistem değişikliğinde oynayabilir. zira o da yabancıya takılıyor. bu durumda;

    (4-3-1-2)
    muslera -
    alex - semih - astori - hamit (sabri, salih)
    melo - selçuk - umut gündoğan (emre, yekta)
    sneijder
    burak drogba

    veya

    (3-4-1-2)

    muslera

    semih astori hakan (gökhan, ceyhun)
    hamit melo selçuk alex
    sneijder
    burak drogba

    bu iki sistem de 6 yabancılı. belki chelsea maçında eboue'yi sağ bekte oynatabilir. veya chejdo'yu da stoperlerin arasına sokabilir. ama lig için aşağı yukarı bu kadrolar oynayacak ve oynamalı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın