• 9331
    yedek oyuncuların hepsinin pozisyonuyla oynamasına rağmen istediği sonucu almasına rağmen as kadroda tek kişinin pozisyonuyla oynaması ile sonuca ulaşamıyor. net biçimde sistem sorunumuz var. ne 3-5-2 ne 4-4-2 ne 4-5-1 ne oynasak zaafımız var. 3-5-2 oynasan iyi stoperin yok. beklerin güçsüz. forvetler oyunun içinde değil. 4-4-2 oynasan oyun durağan. sneijder'e yer yok. 4-2-3-1 desen kanat oyuncun yok falan filan uzar gider. ukalalık yapmak istemem ama bugün oynadığımız maç gösterdi ki(aslında bütün süper lig maçları gösteriyor) bizim lig saldırana güzel. savunma tabi ki önemli ama hücum etmedikçe kazanmak zor. lider vasıflı bir stoperle o soruna da çözüm bulunuyor. takım için en ideal sistemin ilk sezonumuzda şampiyonluğu getiren kanatsız 4-4-2 olduğunu düşünüyorum. man city hesabı. kanatlarda silva-nasri oynuyor. ikisi de kanat oyuncusu özelliklerine sahip değil ancak müthiş top tekniği, gerektiği zaman adam eksiltebilme özelliklerine sahipler. benzer mantıkla kanatlarda sneijder-emre çolak tarzı oyuncuları kullanabiliriz. melo-selçuk devam. bir lider vasıflı stoperle minimum hasar.

    muslera
    x-transfer-semih-telles
    çolak-melo-selçuk-sneijder
    drogba-burak

    transfer yabancı, x yerli.

    tabi bunun için artık geç kaldık. seneyi düşünürsek kontenjan 10dan 8e, 11de 6dan5e düşecek. riera gitti. amrabat,dany artık geri gelmez. bruma kadroda olur. eboue ise sezon sonu gönderilir. chedjou? keşke gitse. elde kesin olanlar muslera-melo-sneijder-bruma-telles yani bu demek oluyor ki seneye takıma sokabileceğimiz bir yabancı transfer olamayacak. üstelik drogba'nın durumu da soru işareti. geçen sezon şampiyonluğu kazandırmasına rağmen takımla beraber o da düşüşte. tabi ki takımın tek gücünün drogba olması onun problemi değil ama elden çıkarma durumunda kesinlikle forvet şart. ve umut-burak rotasyonuna türk forvet eklemesiyle yürümek taraftarı da memnun etmeyecektir. cenk veya mevlüt-eren takviyeleri olabilir.

    14/15 sezonunda muslera-stoper-telles-melo-sneijder-drogba ya da başka forvet-bruma ile 7 kontenjan dolduracağız. ontivero ve hajrovic var. bu da demek oluyor ki hajrovic'i yerli oynatmak şart oğlu şart. chedjou kalırsa yine bir sıkıntı ile karşı karşıya kalacağız. ben kalacağını ve hajrovic yerli yapılsa bile ontivero'nun kiralık verileceğini düşünüyorum.

    kaleci: muslera-ufuk-eray
    sağ bek: sabri-salih
    stoper: transfer-semih-koray-zan-balta-ceyhun
    sol bek: telles-balta-emre can
    orta saha: selçuk-melo-yekta-umut-çolak-sneijder
    kanat: bruma-hajrovic-aydın?-endogan?
    forvet: drogba?-umut-burak-cenk

    bu da demek oluyor ki sağ bek rotasyonu sistem ne olursa olsun büyük sorun olacak. sol bekte telles alternatifsiz olacak. kanat kullanabilecek miyiz? hajrovic'in yerli olmasına bağlı. forvet rotasyonu çok da yeterli değil. boka batmışız la biz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın