resim
Aziz Yıldırım
Görev:Başkan
Takım:-
Yaş:71
Uyruk:Türkiye
  • 3143
    az önce posta gazetesi'ne vermiş olduğu röportajı okuduğum şikeci başkan.

    bu röportajla ilgili irdelemek istediğim bazı noktalar var;

    nokta 1:

    - bekliyor muydunuz böyle bir kararı?

    “tabii ki bekliyordum”

    - yargıtay bu kararı bozar diye aklınızdan hiç geçmiyor muydu?

    “hiç öyle bir beklentim yoktu. kamuoyunda öyle bir hava yaratmaya çalıştılar ama ben emindim”

    irdeleme:

    bu şahıs böyle bir karar beklediğini ve aksi bir karar çıkmasını beklemediğini açıkça belirtiyor.
    diğer yandan bundan bir süre önce aynı şahıs "türk yargısına güvenim sonsuz, ne karar verirse versinler kabulümdür" diyor fakat yargıtaydan çıkan onama kararından sonra "bu karar siyasidir, tanımıyorum" diyor.
    bu arkadaşa ve fbli koyunlara bu kısım hakkında tek bir sorum var; madem böyle bir karar çıkacağını biliyorsunuz, peki neden önce yargıya güvenim sonsuz her ne karar verirlerse kabulümdür deyip onama kararı çıkınca bu kararı tanımıyorum diyorsunuz ? ulan bir dediğiniz bir diğer dediğinizi tutsun be.

    nokta 2:

    “atatürkçü olduğumuz için hedefteyiz”

    - peki hedef ne?

    “hedefte ben yokum. fenerbahçe kulübü var. ben fenerbahçe'nin başkanı olduğum için hedefe girdim. hiçbir zaman ne hükümetten ne de cemaatten yana oldum. atatürk ilkelerine bağlı, cumhuriyet'in değerlerine, laikliğe inanan biriyim. bunlara yanaşmadığım, bunlarla birlikte olmadığım için hedefteyim. 16 yıl başkanlık yaptım. bir tane ihale aldım mı? haa, ihale aldım, 5 milyon – 10 milyon benim mühendislerim alıp o da kendi maaşlarını çıkartıyorlar. onun dışında benim başkanlık dönemimde böyle bir camiayı yöneten adam olarak benimle ilgili bir kelime söyleyebilir mi kimse? söyleyemez. çünkü yapmadım. o zaman ne oluyor? taraf oluyorsun. benim tarafım belli. ben atatürkçüyüm, cuhmuriyetçiyim, laikim. ödediğim bedel bunun bedelidir”

    irdeleme:

    şahsa ve fbli koyunlara ilk sorum; madem atatürk'çü bir şahıs ve kulüpsünüz, yönetim kurulunuzda elinizi salladığınızda neden akp bağlantılı yöneticiye çarpıyorsunuz ve en büyük sponsorunuz neden ülker ? bu nokta çok vahim çünkü hem akp hem de cemaat ile bağlantınız bulunmakta.

    şahsa ve fbli koyunlara ikinci sorum; madem cemaat akp vs. ele geçirmek istiyor fb'yi, peki neden atatürkçü bir aday çıkarmıyorsunuz ? bunu yapmak çok mu zor ? küçük bir ipucu size, madem bu şikeci başkan fb'yi bu kadar seviyor, belirler atatürkçü bir aday koyar başkanlık koltuğuna çekilir kenara hem fb cemaatin eline geçmez hem de kendi yüzünden fb zarar görmez. ama yapmıyor, yapamıyor çünkü şikeci şahıs sizi kullanıyor çünkü şike yaptığını biliyor ve tek çıkar yolu fb'yi ve siz taraftarlarını kalkan olarak kullanmak ve bunu yapıyor ve siz de bunu yiyorsunuz. yönetimin akpli dolu, cemaatsporla dereağzında çift kale maçlar filan. oh be hayat size güzel vallahi. ulan mustafa kemal atatürk'ün kemiklerini sızlattınız be.

    nokta 3:

    - mahmut uslu, “başbakan yeniden yargılanma garantisi verdi” demiş…

    “hayır mahmut bey'in ifadesi o değil. mahmut bey'le görüşmede başbakan hiç bu konulara girmedi. tamamen başbakan'ın yeniden yargılanma konusundaki kamuoyu deklaresinden dolayı ona ithafen böyle bir yere çekildi”

    - size ulaşan bir bilgi yok mu peki?

    “bilmiyorum. ilgilenmiyorum.”

    irdeleme:

    kısa ve öz bir hassiktir oradan diyorum. mahmut uslu görüşmede o konulara girmemiş de, ulan hangi konulara girmiş peki ? açıklasanıza adam gibi. bir de kendisinin bilgisi yokmuş ilgilenmiyormuş. senin böyle bir konu hakkında bilgin olmamasına kusura bakma ama 5 yaşında çocuk inanmaz.

    nokta 4:

    - türkiye'ye niye döndünüz? kaçmak gelmedi mi aklınızdan?

    “ben 1 sene niye yattım? niye o kadar bağırdık, çağırdık? geldiğimiz noktada benim haklı olduğum çıkmadı mı? başbakan diyor ki; “hepsi kumpas” bize de kumpas yaptılar. sahanın içinde şike yoksa dışında nasıl olacak? sen emenike'ye beraat veriyorsun, bana ceza veriyorsun. ben haklı olduğuma inandığım için geldim. bu memleket için geldim. şahsımla ilgili gelmedim. korkmadığımı görsünler istedim. bunu yapanların hepsi hesap verecek bu ülkede. 10 sene, 20 sene, bir gün verecekler”

    irdeleme:

    hala sen emenike'ye beraat veriyorsun diyor bu şahıs. dostum iyi güzel demişsin de emenike beraat etmedi ki dosyası ayrıldı ve tekrar görülecek. ibrahim akın, mehmet yıldız, ümit karan, gökçek vederson, bülent uygun, e peki bu ceza alanları ne yapacağız ? hele bir söyle de bilelim.

    saha içinde şike yoksa diye de eklemiş bir de, kardeş bunu nasıl tespit ettin ? biri arkadaşa hatırlatsın, sen şike ve teşvike teşebbüs dahi etsen bu suçu işlemiş gibi suçlu bulunursun. tarla, inşaat, diksin, kahe, jedinak, 6 ya 1 sizde 4 e 3 bizde, bak bunlara daha girmiyorum. sen çıkıp dersin ki duruşmada bu tapeler sahte cemaat koymuş ben böyle bir şey söylemedim, eyvallah der şüphelenir insan, ama sen ne yapıyorsun, bu tapelerdeki "tarlalar"dan kastın maçlar "sürmek"ten kastının da iyi dilekler olduğunu ifade ediyorsun. e be şikeci adam, buna kim inanır yahu ? sen inanıyor musun en başta ?

    irdelemem bu kadar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın