resim
Didier Yves Drogba Tébily
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Santrfor
Yaş:46
Boy:1.89
Uyruk:Fildişi Sahili
  • 4547
    "drogba bitmiş" gibi yersiz ve mantıksız bir cümleyle eleştirilmesindense "maç seçiyor" şeklinde eleştirilmesini daha haklı ve masum görebilirim. çünkü insanlar drogba'dan çok şey bekliyor, onun sahaya çıktığı her maçta oyuna ağırlığını koymasını, skora etki etmesini istiyor. ama açık olmak gerekirse bu pek de doğru bir bakış açısı değil.

    üzgünüm ama, maç seçiyor eleştirisinin hemen arkasından gelen "üzerinde galatasaray forması varken maç seçemez! her maça aynı istek ve ciddiyetle çıkması gerek!!!" cümlesi pek gerçekçi değil. çünkü bu adam mart 78 doğumlu, çünkü bu adam 36 yaşının içinde, çünkü bu adam 2 gün arayla 3 maça çıkarılıyor. açıkçası buradaki meselemiz drogba ile alakalı değil, tamamen bizimle alakalı, bizim maksimum noktaya çektiğimiz beklentilerimizle alakalı. artık drogba'dan beklentilerimizi revize etmeli veya biraz düşürmeliyiz. o zaman yıllık 4 milyonu hak etmiyor dersen de sana fenerbahçe, beşiktaş, juventus maçlarındaki drogba'yı hatırlatırım. şampiyonlar ligi'ndeki chelsea eşleşmesini büyük umutla beklerken kendi kendimize söylediğimiz "we have drogba, they don't" mottomuzu hatırlatırım. bu adamın görevi bize büyük maçları aldırmak zaten. görüyoruz ki o maçlardaki sorumluluğunun ve kendisinden beklentilerin o da farkında ki görevini başarıyla yapıyor ve hedef maçları takıma kazandırıyor. kısacası antalyaspor gibi, elazığspor gibi maçlarda (hele türkiye kupası maçlarıysa) zaten drogba'nın ayağına bakmamalıyız. takım ola ki o maçları kazanamadığında da ilk kurban olarak drogba'yı seçip ona saldırmamalıyız. problem tam olarak bu.

    aslında drogba gelmiş geçmiş en karakterli, en profesyonel futbolcu olabilir. 11 yaşımdan beri futbolla içli dışlı biri olarak drogba'ya bu yakıştırmaları rahatlıkla yapabilirim. yine hatırlatmak lazım, galatasaray'a geldiğinde ayağının tozuyla çıktığı aksihar deplasmanında* oyuna girer girmez golünü atan da aynı drogba'ydı. o günlerde mutluluktan deliye döndüğümüzde söylenilen şeyler "adam profesyonel abi yeeeaa. aksihar maçında bile işini ciddiyetle yapıyor, golden sonra şl maçında gol atmışçasına deli gibi seviyor baksanaa" minvalinde övgülerdi. 12-13 sezonunda mersin* ve elazığ* maçlarında 2'şer gol atan da aynı drogba'ydı. görüldüğü üzere aslında adam maç seçmiyor, sadece her maç 'gol atamıyor'. drogba bitmiş, sene sonu gönderelimci arkadaşların "gol = iyi oyun" zihniyeti bütün kulübe ve taraftara hakim olsa geç bulduğumuz drogba'yı erken kaybederiz ama neyse ki hala mantıklı ve futbolu bilen kişiler çoğunlukta.

    ayrıca denklem ne kadar doğru olur bilemiyorum da önemi herkesçe malum olan türkiye kupası maçları sonrasında " drogba maç seçiyor" diyen taraftar, içeride oynadığımız gaziantep bb, balıkesirspor ve tokatspor maçlarında stadı boş bıraktı. ben taraftarım, o futbolcu. o 4 milyon alıyor diyenlerden özür dilerim. zamanlarını çaldım.

    neyse fazla uzatmayalım, haber inşallah doğrudur.
    (bkz: #1399939)
App Store'dan indirin Google Play'den alın