resim
Didier Yves Drogba Tébily
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Santrfor
Yaş:46
Boy:1.89
Uyruk:Fildişi Sahili
  • 4530
    burak yılmaz'ı çok severim, istatistiklerine de hayranım ama drogba'nın kötü gözükmesinin sebebi biraz da burak'ın teknik eksikliklerinden kaynaklanıyor. burak ceza alanı önüne çıkıp pas dağıtamaz, iş drogba'ya düşer. burak sırtı dönük top alamaz, o da drogba'ya düşer. burak kafayla top indiremez, e o da drogba'nın işi. kanatlara açılıp oyunu açan yine drogba... aslında burak'ın 35 yaşındaki drogba'nın eksikliklerini kapatması gerekirken drogba burak'ın eksikliklerini kapatmaya çalışıyor. bu da mantıklı bir oyun şekli değil. sadece burak'la sınırlamamak lazım tabii; sezonun ilk yarısında bekler de dahil olmak üzere kanat oyuncularımızın performansı rezaletti (bruma hariç). buna sneijder'in topu ayağından çabuk çıkaran oyun yapısı da eklenince bütün toplar drogba'da toplanmaya başladı. 35 yaşındaki bir futbolcuya da bu kadar yüklenilmemesi lazım.

    bu takımın gördüğü en büyük, en azimli yıldız hagi'ydi ama o bile drogba'nın yaşındayken bu kadar aktif olarak oyunda olmazdı. gerekirse oyun içinde gayet güzel dinlenirdi. çünkü hagi dinlendiğinde onun yaptığı işlerin tamamını yapamasalar da ona yakın işler yapan, oyunu tutacak adamlar vardı takımda. hatta sadece saha içinde değil saha dışında da dinlendirilirdi; bazen erkenden oyundan alınır ya da sonradan oyuna girerdi, çok nadir de olsa kadroya alınmadığı zamanlar da olmuştu. benim gördüğüm en çalışkan ve hırslı futbolcu olan hagi bile 35-36 yaşında bu şekilde oynamaya başlamışsa drogba'dan her maç 90 dakika aktif oynaması beklenemez. fakat görüyorum ki bunu bekleyen, olmayınca da "maç seçiyor, laubali..." diye çemkiren arkadaşlar var. yapmayın bir zahmet.

    hatta size bir link vereyim dostlar. 35 yaş veya üstünde, bu sezonun ilk yarısında drogba'yı maç ve gol istatistiklerinde geçebilen veya aynı olan futbolcular:

    http://www.transfermarkt.com.tr/...tml?searchId=1759122

    gördüğünüz üzere üst düzey liglerden sadece luca toni var. yani drogba şu anda yaşına göre olağanüstü bir iş başarıyor zaten. boşa eleştirmeye gerek yok. asıl iş drogba'dan nasıl faydalanacağını bilmekte.
App Store'dan indirin Google Play'den alın