• 9158
    2013-2014 futbol sezonunu maksimum 80 puanla, minimum 74 puanla şampiyon tamamlayacak takım. şöyle ki:

    ligin 2.yarısında karşılaşacağımız takımlar sırasıyla şu şekilde. (u: anlayacağınız üzere sonunda "d" olanlarla deplasmanda karşılaşacağız, belirtmekte fayda var.)
    gaziantepspor d
    bursaspor
    eskişehirspor
    antalyaspor d
    beşiktaş
    çaykur rizespor d
    akhisar belediyespor
    karabükspor d
    kayserispor
    torku konyaspor d
    şikeci ibneler *
    sivasspor d
    kasımpaşaspor
    elazığspor d
    gençlerbirliği
    trabzonspor d
    kayseri erciyesspor

    görüldüğü üzere dokuz maçı ev sahibi olarak, sekiz maçı deplasman takımı olarak oynayacağız. ilk maç olan gaziantep maçını kayıpsız bir şekilde atlatırsak deplasmana gideceğimiz sadece 7 maç kalacak. yani net bir fikstür avantajımız var, ki iki derbi de kendi evimizde olacak.

    gaziantepspor maçı: ikinci yarının ilk maçı. beygirci (bkz: sergen yalçın) geldikten sonra bir ivme yakaladılar fakat devre arasında yolları ayrıldı, bizimkiler şampiyonluktan umutlu, dolayısıyla iyi bir başlangıç yapmak isteyeceklerdir, antep'e yeni gelecek hocanında takıma hemen motive olamayacağını düşünürsek alırız bu maçı. 3 puan.

    bursaspor maçı : her ne kadar istenilen seviyede olamasalarda korkulacak bir maç. bursaspor büyük takımlara ters gelen bir takım, ev sahibi avantajıyla alacağımızı düşünüyorum. 3 puan.

    eskişehirspor : son 3 sezondur *, *, * en az bir kere takılıyoruz bu adamlara. ikinci yarının zor maçlarından biri olacağını düşünüyorum. avrupa ligine gitmek temel hedefleri ve güçlü bir kadroları, iyi bir sistemleri var. puan kaybedebileceğimiz bir maç. maksimum 3, minimum 1 puan.

    antalyaspor maçı : zaman zaman bize ters geliyorlar. ilk maçta arena'da şanssız şekilde 2 puan bıraktık fakat aynı şanssızlığımızın devam edeceğini sanmıyorum. lakin düşme potasına çok yakınlar puanlara ihtiyacı olan bir ekip antalyaspor. dikkatli olmak gerek. 3 puan.

    beşiktaş maçı : ligin biraz sonlarına doğru olsaydı bizim açımızdan daha iyi olabilirdi, ligin ikinci yarısına yeni yeni alışacakken derbi oynamak riskli bana göre, tabi dezavantaj onlarda da olacak. arena'da ekstra sinerjiyle koyarız yine bunlara. 3 puan.

    çaykur rizespor maçı : ilk yarıda dikkat ettiğim kadarıyla kondisyon olarak yerdeler. zira lige iyi başladılar ancak devamını getiremediler. iyi bir devre arası geçirip tekrar orta sıralara çıkmak isteyecekler fakat puan kaybedeceğimizi sanmıyorum. şanssızlık kredimizi bu maçta kullanabiliriz. maksimum 3, minimum 1 puan.

    akhisar belediyespor maçı : ligde bizi mağlubiyetle tanıştıran takımla yapacağız. ilk yarının sürpriz takımı diyebiliriz. yetenekli oyuncuları, tehlikeli forvet hattı var. deplasmanda olmayışımız avantaj. arena etkisiyle 3 puan.

    karabükspor maçı : ikinci yarının en sıkıntılı maçlarından biri olacağını düşünüyorum. tolunay kafkas büyük takımlara cesur oynamayı seven bir hoca. deplasmanda olmamız ayrıca dezavantaj, dolayısıyla takılabileceğimiz bir karşılaşma ve sonucu her şeye açık gibi duruyor. hanemize 1 puan yazıyorum.

    kayserispor maçı : bu maç hakkında fazla söze gerek yok. 3 puan. çatla hurma.

    torku konyaspor maçı : derbiden önceki son maç. uğur tütüneker'den sonra mesut bakkal nasıl bir etki yapar takıma bilemiyorum ancak ikinci yarıda yükselişe geçeceklerini sanmıyorum. mesut bakkal bize karşı ekstra motive ile hazırlar takımını. zira kendi başarısından daha fazla şikeci ibnelerin başarısını düşünüyor ancak işe yaramaz. umarım takımımızın aklı bir sonraki hafta oynayacağı derbide olmaz. yine de 3 puan.

    şikeci ibneler maçı : arena'dan bunları puanla çıkartacak tek şey fenerbahçe balı. lakin balda olsa kaymakta hatta harmanlasak, ballı kaymak yapsak yine de çıkış yok bu ibnelere. 3 puan.

    sivasspor maçı : sanırım nisan'ın başı gibi oynayacağız bu maçı. kış aylarında sivas deplasmanı zor deplasmandır, bu yüzden tarih iyi bir zamana denk geliyor. buz zeminde oynamaktan iyidir. yinede sert karşılaşma olacak. ligin ilk yarısındaki gibi giderlerse avrupa ligi içinde şanslarını zorlayacaklardır. minimum 3, maksimum 1 puan.

    kasımpaşaspor maçı : bana göre ligde galatasaray ve fenerbahçe'den sonra en iyi kadroya sahip üçüncü takım. ilk yarıdaki performansları da bunu gösterir nitelikte. ev sahibi avantajımızı iyi kullanmamız gerekiyor. şampiyonluğa yakınlaşmaya maçlayacağımız zamanlara denk gelmeside ekstra avantaj. 3 puan.

    elazığspor maçı : çıkış yakalamazlarsa puan durumunun sonlarında olacaklar ve bank asya'ya düşecekler. son maçlara yakın bir zamanda olması dezavantaj olabilir. fakat takılacağımızı sanmıyorum. ligde de en fazla gol yiyen ekip. tabii o zamana kadar ne değişir bilemem fakat 3 puan.

    gençlerbirliği maçı : son haftalarda yaşayacağımız en kolay maç olur kanaatindeyim. çizgilerini sürdürürler çünkü bu sezondan bir beklentileri yok. orta sıralarda tamamlarlar bizde arena'da kolay kazanırız. 3 puan

    trabzonspor maçı : umarım şampiyonluk bu maça kadar gelmeden garantilenir. zira iki şerefli takım arasında çok kritik bir maç olacağı aşikar. sonuç her şeye açık, 1 puan diyelim.

    kayseri erciyesspor maçı : alırız ve şampiyonluğu kutlarız. 3 puan.

    şampiyonuz beyler rahat olun.
App Store'dan indirin Google Play'den alın