• 819
    seyircinin, tanıdığı ve o küfürlere layık olmadığını düşündüğü bir kişi için taraftarın ettiği küfürlere verdiği tepki, kaybedilen maçtan sonra da gerilen sinirle birlikte taraftarların bir bölümünü rahatsız etmiştir.

    şimdi şöyle ki, ergin ataman ve taraftar arasındaki bağ, yaşanılan şampiyonluk ve gelen başarılarla birlikte, galatasaraylı olmasından da mütevellit her geçen gün daha da sıkı olmakta ve fakat bu taraftarın büyük bir bölümü yaşattığı onca güzel şeye rağmen fatih terim gibi bir efsaneye bile yaptığı yanlışlar sebebiyle farklı derecelerde olmak koşuluyla tepki vermiştir. (kimi çok sert kimi yalnızca gönül koyarak)

    ergin ataman'ın söylediklerine bakalım;

    --- alıntı ---
    "maçtan daha çok, sahaya çıktığım andan itibaren beni üzen, bir grup taraftarımızın terbiyesizce takındığı tavırlar. şunu özellikle belirtmek istiyorum. galatasaray başantrenörü olarak, o küfür edilen ismail şenol, en düzgün, en karakterli, basketbol için gecesini gündüzüne katan biridir. bana birçok zamanlarda hiçbir bedel karşılığı olmadan danışmanlık yapan, yardım eden ismail kardeşime yapılan küfürleri şahsıma alıyorum. bu salonda aileler var. küfür edenlerin hepsini kınıyorum."

    taraftarlarının bu açıklamasından sonra kendisine tepki göstereceğini bildiğini kaydeden ergin ataman, sözlerini şöyle tamamladı:

    `biliyorum bana da olin edirne maçından sonra olduğu gibi sosyal medyada yükleneceksiniz. salonlarda bu şekilde taraftar topluluğu olmamalı. bu devam ettiği takdirde bugün burada açıklıyorum, sezon sonunda galatasaray'da devam etmeyeceğim` burada benim çocuklarım var, ailem var, burada aileler var. siz maçın başından itibaren gelip de burayı bir küfür şeyine çeviremezsiniz. galatasaray taraftarı değilsiniz. ben hepinizden daha fazla galatasaray taraftarıyım. 48 yaşındayım, 2 yaşından beri galatasaray taraftarıyım. aklınızı başınıza alın. sahaya çıktığım andan itibaren bu konuda büyük bir demoralizasyon yaşadım. maç da maalesef son saniye basketiyle gitti. maçla alakalı konuşmak istemiyorum."

    --- alıntı ---

    şimdi ben psikolog ya da sosyolog değilim, yalnızca kendi gözlemlerim ve okuduklarım,öğrendiklerim üzerinden yorumlayabilirim.

    ismail şenol ntv grubunun belki de en düzgün adamıdır. efendi, kibar bir adam. söyleyip söylemediği bile net olmayan bir şey için takımın en önemli maçında böyle bir adama ya da hek eden bir adam fark etmez, enerji harcamak, oyuncunun da diğer taraftarlarında konsantrasyonunu bozar, ergin ataman2ın bile bozmuş belli ki...

    şimdi son topla kaybedilen bir maçta belki de bir anlık konsantrasyon bir top kaybına neden olan o küfürlü bölüm maçı kaybetmemize neden oldu. neyse bunlar biraz ince teferruat bunu kimse bilemez de ispatlayamaz da...

    ergin ataman'ın söylediklerinin 2. paragrafı ise biraz fazla iyimser kalıyor, burası türkiye ve maçlarda küfürü engellemek mümkün değil, kaldı ki küfür olayını en az yapan taraftar da belki galatasaray taraftarıdır. hocanın isyanı kendince haklı olsa da, taraftar açısından bakıldığında gerçek olduğunu sandıkları(ismail şenol'un söylediği şeyler) zaten ntv gibi galatasaray düşmanı bir haber kanalının çalışanından geldiği düşünüldüğünden taraftar tepkisini göstermek istemiştir. tabi ki en medeni yol bu değil, hak etmedi bile o adam ama bunu anlayamamak türkiye gerçeğinden uzak olmakla açıklanabilir ancak.

    ergin hoca beşiktaş'ı çalıştırırken de galataaraylıydı ama tinerci ve küfürsüz cümle kuramayan beşiktaş taraftarına özellikle galatasaray ile yaptıkları maçlarda kaç kere böyle tepki gösterdi sormak lazım.

    -----------
    biliyorum bana da olin edirne maçından sonra olduğu gibi sosyal medyada yükleneceksiniz. salonlarda bu şekilde taraftar topluluğu olmamalı. (gbkz: bu devam ettiği takdirde bugün burada açıklıyorum sezon sonunda galatasaray'da devam etmeyeceğim)
    ------------

    * (gbkz: küfür kendisine edilmedi,ailesine edilmedi,küfürün ilk defa duyulduğu maç bu maç değil, küfür eden ilk taraftar galatasaray taraftarı değil e o zaman hoca nereye gidiyorsun)?!

    ben haksız demiyorum sonuna kadar haklıdır hoca ama kafamda soru işareti de oluşmadı değil gelecekle ilgili...

    ayrıca hiç ayarımız yok amk hiç!!

    ulan adamlar fenerbahçe'yi aklamak için neler yapıyor, yargıtay'a yapılan baskının medayadaki pr çalışmasının haddi hesabı yok, tutmuş kendi hocasıyla didişip, racon kesiyor, hocası da dahil herkes galatasaraylı sıkıntı ne o zaman???

    herkes dönüp aynaya baksın biz kendi kendimizle uğraşırken millet(!) aklanma, şampiyonluk peşinde, futbolda aylar sonra kara bulutlar dağıldı ama şampiyonluk treni kaçabilir, eylül 2013'te yaşadıklarımızı biz biliriz, bir de benzer şeyleri basketbolda yaşamayalım...
App Store'dan indirin Google Play'den alın