• 23
    gun gectikce erimeye ve eritilmeye mahkum birakilan yasam tarzinin turkiye'de icine edilmis halidir. soyle ki; buyuk bir tehlike ile karsi karsiyayiz. artik sporu izleyecek bir firsatimiz yok. bunu benim gibi gelir seviyesi dusuk insanlar icin soyluyorum. lig maclarindan sonra takimlarin avrupa kupasi maclari, daha sonra hazirlik maclari ve basketbol liginin maclari sifreli kanala gecti. en son darbeyi ise basketbol takimlarinin avrupa maclarini sifreli kanala koyarak yaptilar.

    bunlarin zarari sadece bana degil, ayni zamanda toplumun tum kesimini etkisi altinda birakan bir dengesi bozuk bir duzensizliktir maclari sifreli kanaldan vermek. artik cocuklar kanallari gezince bir spor karsilasmasina denk gelemiyor. ve dogal olarak spora karsi kendi kendilerine bir ilgi beslemiyorlar. bu noktada devreye ailesinde spor ile ilgileneler var ise onlarin etkisi altinda kalan cocuklar girecek. bilemedin sporu babasinin tuttugu hocalarla gelistirmeye calisanlar, spor okullarina yazilanlar olacak. ve spor git gide artik zengin ugrasi olacak. burada problem biraz da toplumsaldir. cunku yillarca toplum alt gelir seviyeli grubuna hitap eden futbol artik cocuklar tarafindan bile ilgi gormuyor. bunda internetin de etkisi var. cocuklar artik sokaklarda futbol oynamiyorlar. bizim zamanimizda da futbol sahalari yoktu, bizler de sokaklarda veya sahipsiz bahcelerde oynardik. ama simdi ki cocuklar takim kuracak sayiya bile ulasamiyor. babam sporu sevmez futboldan nefret eder. o yuzden butun kardeslerim farkli takimlari destekler. ama biz kendi kendimize sevdik sporu. ben payidar demir'i izleyerek voleybolu ogrendim.eczacibasi,arcelik vardi. orhun ene'ler, tamer oyguc'lar, naumoski'ler basketi sevdirdi. ama simdi kimse bunlari izleyemiyor ve ilgi de azalacak.

    kuluplere ek gelir adi altinda medya patronlarinin cebini doldurmasi kluplere daha pahaliya patliyacak. zira altyapiya fazla talep olmayacak ve yetenekler kesfedilmekten uzak belki bir okulda ogretmenlik yapacaklar. kulup antrenorleri de yetenekten mahrum olup sadece calismayla isi goturmeye calisan adamlarla isi goturmeye calisacaklar, veya basarisiz olarak kayba ugrayacaklar, veya oynatacak kalibrede basketci bulamadiklari icin elde olanlara fazla odeme yapacaklar.
    dusunsene benin sabah uykumu bolup izledigim formula1 bile artik parali, cocukken geceleri yari uyur izledigim nba de bu kervanin yolcusu.

    son olarak umarim dopinge savas acan devlet bunun da bir caresine bakacaktir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın