resim
Armindo Tué Na Bangna
Takım:Braga
Mevki:Sol Kanat
Yaş:29
Boy:1.73
Uyruk:Portekiz
  • 1146
    geride bıraktıgımız yaz düzenlenen u-20 dünya kupası'nı izlerken quintero ile birlikte hayranlıkla takip ettigim, o günlerde "keşke bizim de böyle heyecan veren genç bir oyuncumuz" olsa dedigim, transfer oldugu gün de sevinçten havalara uçtugum şanssız bir sakatlık yaşamış genç yetenegimiz.

    sakatlıgının ardından yine bruma için ödenen paralar ve ortaya koydugu performans tartışma konusu olmuş durumda. sanırım bruma'nın yaşını, alınma amacını ve beklentileri unutuyoruz. hatta hiç bilmeyenlerin oldugunu da düşünmüyor degilim.
    bruma'yı sezon başında takip eden ve isteyen birçok kulüp vardı. mesela porto bruma'yı koparabilseydi, bugün quintero'da oldugu gibi, porto'nun scout ekibi konuşuluyor olacaktı. bruma bir yatırım, bruma bir yıldız adayı, bruma'nın eksikleri var ve bruma daha 1994 dogumlu. mesela ; quintero porto'da 16 maça çıkmış 2 gol - 2 asisti var. bruma'nın 16 maçta 2 gol - 6 asisti var. kimse quintero'dan 8 gol, 10 asist yapsın diye beklemiyor bu sezon ama bruma'dan 10 gol atıp, 15 asist yapmasını bekleyenler var.

    bruma için biraz sabır lazım, biraz da forma şansı bulması. yabancı sınırı varken nasıl olacak bilmiyorum ama bu çocuk kendini oynaya oynaya geliştirecek, kulübede bekleyerek degil. buradan yola çıkarak "bruma yerine pişmiş/olmuş bir oyuncuyu almalıydık, nani gibi mesela" diyeni anlarım da "çuvalla para verdik. maç kurtarmalı" diyeni anlamam pek mümkün degil.

    son olarak; gelişme çagındaki bir genç yetenek için olabilecek en kötü sakatlıklardan birini yaşadı. endişelerim yok degil ama en iyi şekilde dönmesini umut ediyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın