• 9109
    son 3 sezondur oturmuş bir taktiği-futbol anlayışı olmadığı için transfer yaparken gereksiz yerlere para harcıyoruz. ya da gelen oyuncuyu ait olmadığı yerlerde oynatıyoruz.

    nordin amrabat --> takım kanatsız sistemde oynadığı için şans bulamadı.
    didier drogba --> kendisi geldikten sonra ya burak harcanarak kanatlı sisteme geçilecekti ya da amrabat harcanarak çift forvetli sistem kullanılacaktı. 8.5 milyon euro yatırım yapılan amrabat tamamen gözden çıkarıldı.
    wesley sneijder --> takım 10 numara pozisyonunun olduğu bir taktikle oynamadığı için ilk yarım sezon sol kanat gibi istemediği mevkilerde oynatıldı.
    hamit altıntop --> düzen içerisinde kendisine sağ kanatta yer bulabildi. daha efektif olduğu bölgelerde oynayamadığı için bazı maçlarda el frenine dönüştü.
    cris --> ujfalusi sakatlandığı için önlem amaçlı alındı. daha sonra takımın düzeni oturunca zaten böyle bir önleme gerek olmadığı anlaşıldı. gönderildi.
    yiğit gökoğlan --> aydın-emre çolak-engin baytar gibi isimler varken alındı. bu isimlerin arkasında kalan 4 milyon euroluk gereksiz bir yatırım oldu.
    furkan özçal --> kendisinin niye alındığını halen kimse bilmiyor.
    sercan yıldırım --> milan baros, johan elmdander gibi isimlerin yanına transfer edildi. kendisinden yarım sezon sonra necati ateş alınarak 3 milyon euroluk bu yatırım çöpe atıldı.
    erman kılıç --> gerekli ve yerinde bir transferdi. fakat kimse kendisine ne amaçla transfer edildiğini belirtmedi. sadece lig için düşünüldüğünü farkedince takımdan ayrıldı.

    burada yazdığım isimler alınmamalıydı demiyorum yanlış anlaşılmasın. bunlar sadece 3 sezondur yaptığımız kadro mühendisliği hataları. elbette ki her takım hatalı yatırımlar, gereksiz transferler yapabilir. fakat bizde bu sayı biraz fazla gibi.

    teknik direktörler böyle şeyleri çok önemsemezler. yönetimin bu konuya el atması ve takımın transferlerini incelemesi lazım. birilerinin gerektiğinde teknik direktörlere transferler hakkında uyarılar yapması gerekiyor. umarım tomas ujfalusi veya bir başkası bu konuda görevlendirilmiştir. bu tarz hataları azaltmamız lazım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın