• 1969
    son zamanlardaki sakatlık konularıyla ilgili bir iki kelam etmek istediğim takımımızdır. şimdi öncelikle şunu söylemek istiyorum. ben ergin ataman'ın coaching tercihlerinii ve tarzını sevmiyorum ve doğru bulmuyorum ama saygı duyuyorum. öncelikle böyle başlayalım ki sonradan abi sen ergin ataman'ı sevmiyorsun diyenler olmasın. söylüyorum iste. senelerdir kendisini efes yıllarından beri takip eden beşiktaş'taki sürecini seyreden biri olarak öncelikle söylemek istediğim ergin ataman asla esnek bir koç olmadı. yani oynatmak istediği oyun tarzı oyunculara uygun olmadığında asla oyun mantalitesini değiştiren bir koç olmadı. tabii bu kendi tarzı olduğunu gösterir ama çalıştırdığı onca takımda oynatmak istediği belli bir takım şablonu olmadığından bu da kendi açısından eksilerini gösteriyor benim görüşümde. bir diğer kendi açısından benim gözümde eksisi beklentiler arttığında iyi performans verememesi ve yanlış tercih ve kadro mühendisliği. efes'in tarihinin en pahalı ve görkemli rakoçevic'li kadrosunda yaptıkları gibi.

    neyse devam edelim şimdi son zamanlarda sakatlık belası malum. sakatlanan oyuncuların yerine de aldığımız oyuncular da sakatlanmaya başladı. şimdi bir takım düşünelim. şanssız sakatlıklar ardı ardına gelsin. ama bir yerden sonra herkes sorar arkadaş peki bu kadar tesadüfün nedeni ne? bazı oyuncular idmanda sezonu kapatırken bunun nedeni acaba coaching, yanlış idman temposu veya sakat sakat oynatma olamaz mı? bu da coaching ekibimizin ve ergin ataman'ın birazda düşünmeleri gereken.

    bu kadar sakatlığın bir diğer sebebi ise bana göre yanlış oyuncu seçimleri. mesela domercant alınırken kendisi o sene çok iyi bir oyun çıkarmıştı ama bizim gibi avrupa'nın orta bütçeli takımları açısından risk transferiydi. hem yaşının ilerlemiş olmasından hem de sakatlık geçmişinden dolayı korkuyordum maalesef korkularım doğru çıktı geldiği gibi sakatlandı henry. domercant transferini avrupa'nın büyük bütçeli takımları yapabilir çünkü herhangi bir olumsuzluk durumunda kompanse edebilirler ama maalesef bizim öyle bir şansımız yok ve 2 senedir domercant'a haketmediği paraları ödüyoruz. aynı şekilde bonsu, gordon ve hatta arroyo'da aynı şekilde.

    demek istediğim bunlar kötü oyuncular mı? hayır değil şahsen arroyo'nun nba'den beri kişisel hayranıyım fakat böyle oyuncular her zaman yanında riskler getirir ve sen bu riskleri orta bütçeli takımsan düşünmek zorundasın. sonra sakatlık oldu şansızlık bahanelerinin arkasına saklanmamak için.

    biraz karışık oldu ama umarım anlaşılmıştır anlatmak istediğim. kadro mühendisliği ve oyuncu seçimleri basketbol için futboldan da kritiktir çünkü aldığınız oyuncuya bütçeniz oranında fazla paralar ödüyorsunuzdur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın