• 8
    oldukça zorlu bir mücadele ile yeni yıl ve euroleague 2.tur gruplara bu akşam giriş yapıyoruz.

    iki sene önce çeyrek finali hem kulüp hem de taraftar olarak çok istemiştik, şanssız bir efes mağlubiyeti ve son maç pire deplasmanıyla bu arzumuzun kıyısından dönmek zorunda kalmıştık. 2012-2013 sezonunda elde ettiğimiz şampiyonluktan sonra, bu sezonda bir çeyrek final başarısı ile gayretimizi taçlandırmak çok istediğimiz euroleague a lisansı için kulübümüz adına ekstra bir puan olacaktır.

    5 avrupa şampiyonluğu kazanmış kadrosunda olan değişikliklere rağmen her zaman final four hedefiyle oynayan maccabi, içinde yer aldığımız grupta real madrid ve cska moskova ile birlikte ilk 3 adaylarından biri. 2010 yılından beri takımı çalıştıran david blatt israil kökenli bir amerikalı ve takımdaki ikinci dönemini yaşıyor.

    takımda ikinci dönemini yaşayan oyuncu ise milli takımlarda zaman zaman başımıza işler açan sofoklis schortsanitis. bugün bizim adımıza problem yaratacak isimlerden biri olsa dahi, avanataja çevireceğimiz önemli detaylardan birine sahip. geçtiğimiz yıllara göre sakatlık problemi çekmemesine rağmen maç bütününü shawn james ile beraber 20/20 dakika olarak paylaşıyorlar. almış olduğu 20 dakika sürede maç başına yapmış olduğu 3 top kaybı ile euroleague' de en fazla top kaybı yapan oyunculardan birisi. ek olarak james'in bugün oynaması beklenmiyor, david blu' nun durumu da şüpheli.

    ricky hickman ve devin smith geçtiğimiz sezon olduğu gibi bu sezonda takımın skor yönündeki en büyük silahları. onları ritim dışına çıkartabilmek için göksenin ve sinanın ekstra bir efor sarf etmesi gerekecek. bu sezon euroleague maçlarında savunmada oldukça zorlanan arroyo geçtiğimiz maçlara göre daha kolay görünebilecek bir eşleşmede yogev ohayon' u savunmak durumunda kalacak ki kendisi maç başına yaklaşık 4 top kullanıyor. 2 sezon önce maccabi ile sözleşme imzalayıp, sağlık problemleri nedeniyle sözleşmesi askıya alınan bonsu' nun motivasyonunun üst seviyede olması işleri bizim adımıza biraz daha kolaylaştıracaktır.

    ilk tur gruplarda sayı ortalaması 85 civarında olan maccabi'yi, 75 sayının altında tutabilirsek maçın gidişatını lehimize çevirebileceğimizi düşünmekteyim, bahis bürolarında galatasaray' ın oranı 1,90' lardan 1,72 civarına kadar düşmüş durumda.

    ergin hocanın söylediği gibi tribünden gelen coşkuyla ekstra performans sergileyebilecek bonsu-erceg-arroyo gibi oyunculara sahip bir takımız, deplasmanda yaşayacağımız sıkıntılı dakikaları şimdiden gözümün önüne getirebiliyorum. bilet satışı gişelerden halen devam etmekte, maç saatine dek biletlerinin tamamını tüketip bir benzerini bugün bizim onlara yaşatmamızı ümit ediyorum.

    (bkz: #1371388)
App Store'dan indirin Google Play'den alın