resim
Francesco Totti
Görev:Menajer
Takım:-
Yaş:47
Uyruk:İtalya
  • 125
    kazandigi parayi ne yeni devlet kurmak icin ne de zekat vermek icin kullanmak zorunda olmayan, aldigi parayi ne yaptigi bizi ilgilendirmeyen "futbolcu". aldigi paranin hesabi yapildigi icin izafiyetten bahsediyorum, ne kadar aldigi degil neye tercih ettigi onemldir diye, bunu anlamak zor olmasa gerek. hem tarihteki hem paradaki ironiyi anlamamak ise paha bicilmez.

    daha da acisi ben bir kulup (spor kulubu) tarihinden bahsederken roma tarihine gondermem yapip "hakkinda siyasetten tarihten bahsediliyor demekki futbolcu degil baska bir sey" diyerek kendi aforizmana sarmal da oluyormus insan. done done ineriz cikariz zaten di mi merdivenleri?
    fasizmi komunizmin zitti sanmak da cahillik olsa gerek, cunku fasizmin kuruculari da sosyalist sendikacilardir. amblemi de bu nedenle birbirine baglanmis cubuklar seklindedir, birlikte kirilmayiz.

    bir kulubun ce kultrunun kaynagi ezeli rakibiyle taban tabana zitsa, (biri asiri sagci ve irkci, digeri gorece olarak -izafi kullanicam yine anlarsin di mi?- daha sosyalist oldugu icin bu takimlarin idol kisilerinin de bunun temsilcisi gibi olmasi dogaldir. totti de roma'nin sembolu olduguna gore...

    roma imparatorlugu etkisiyle simgecilige girersek oradan cikamayiz, bahsedilen bu olmadigini anlayacak kadar algiya sahip olmak gerek, en azindan kendi bahsettigini anlamali insan.

    futbol romantiligi yapanlar nothingham forest'i konusur, belki liverpool'u. ben pembe bir futboldan degil bilakis futbol efsanesi olmus maradona gibi adamlarin bile sahada meydan savasi yaptigindan bahsediyorum. real efsanesi sanchis'in yerde yatan adamin bacagina basip tekme atmasindan. bu mu futbol romantikligi? romantizm akiminin ne oldugunu da bilmiyoruz demekki. ki herseyin basinda bunu savunmadigimi da soyluyorum, sadece bununla br futbolcunun yargilanmasinin sacma oldugundan bahsettim, cunku 80ler kavgafan baska bir sey degildi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın