resim
Francesco Totti
Görev:Menajer
Takım:-
Yaş:47
Uyruk:İtalya
  • 123
    kazandığı paranın büyük bölümünü faşizm karşıtı büyük dünya devletini kurma ve hatta yaşatma derneğine yatıran futbolcu.

    futbolcu diyorum ama sanırım değil ya. çünkü başlığının altında hala ısrarla siyasetten ve tarihten bahsediliyor oluşu başka türlü imkansız. bu adam sahada top tepmek karşılığında bazı ülkelerin toplam bütçesinden daha büyük para kazanıyor, burada bundan zerre nemalanmayan adamlar, bir orta parmaktan yola çıkıp "bak ben ne kadar bilgiliyim" alt metniyle kendi birikimini satıyor.

    bir futbolcu bu işi para kazanmak için yapar. kimisi paragöz olur daha çok kazanmak ister, kimisi olduğu yerde efsane olmayı seçer. totti ikinci kesimden. o kesimde de vallahi efsane para kırıyor. ama o kadar. daha fazlası değil. kanaat önderi değil. komünist bir militan değil. kapitalizmin en büyük dikkat dağıtma araçlarından birini icra ederken burada faşizm karşıtı bir kanaat önderiymiş gibi lanse edilmesi inanılmaz bir romantizm.

    ulu önder. tam adı da şuymuş: iulius crassus tottus. memleketi: constantinopolis. boş zamanlarında faşist tokatlıyormuş. haraca bağlamış.

    not: ha bu arada, konu totti olduğu için tarihi ve siyasi konulara girmiyorum. fakat roma imparatorluğunun bugüne olan etkisini ve günümüzde devam eden değerlerini gözardı etmek bile tek başına yeterlidir romantizmin ne boyutta olduğuna.
App Store'dan indirin Google Play'den alın