resim
Francesco Totti
Görev:Menajer
Takım:-
Yaş:47
Uyruk:İtalya
  • 119
    maradona'nin barcelona formasiyla atletic bilbao'lu oyunculara allah ne verdiyse attigi tekmeleri bilmeyen yeni neslin attigi bir tekme sonrasi elestirdigi efsane. ayrica lazio roma arasinda cekisme bizim fenerbahceyle olana benzemez. degil yolda tv'de canli yayinda bile olsa hareket cekebilirler birbirlerine. heleki totti gibi biri olse lazio'yla isi olmaz.
    bizim macta cirkefti diyoruz da macta cirkefligi getiren capello ve lima'ydi. olay koptuktan sonra takimin kaptani mi savunmayacak takimini? hakli ya da haksiz aranmaz film kopunca, mahalle maci yapmamissaniz bunu da bilemezsiniz tabi. gerekirse haksiz da olsa arkadasiniz icin dayak da yer adam da doversiniz. sonra sorarsin abi niye kavga ettik biz simdi diye. roma buyuk bir mahalle, totti de mahallenin abisidir. veletler pislik yapsa da onlari digerlerini otekilestirir. gerekirse o malum inter macindaki gibi mesaj vermek icin kirmizilik hareket de yapar. bu yaptigini mesrulastirmak icin soylenen bir soz degildir, neden yaptigini ve bu yaptiginin baroni gibi, emre beloz gibi adamlarla karistirilmamasi gerektigini gostermek icin soyluyorum.

    totti eski kafali futbolcu, 80'li yillardan kalan hediye futbola. 1900 yilinda italyan askerleri tarafindan kurulan amblemi kartal olan (bu kartali besiktastaki kartalla karistiranlar futbol degil beyzbol izlesin) ve suanki stadyumu mussolini tarafindan yaptirilmis, tum avrupanin hala en fasist takimi lazio'ya duydugu nefret ve onlarin karsisindaki durusuyla pek tabi spartacus de olabilirdi totti. irkciliga, fasizme ve mussolini'nin italyada biraktigi kotu mirasa kalkan orta parmak, vakti zamaninda colosuem'a cikan retiarius'un uc basli mizragini sector'un kalkanina saplamasi da olabilir.
    belki futbolu birakmadan tekrar katilir totti sampiyonlar ligi arenasina. belki kolelestirilmis futbolcularin oldugu ulke takimlarini yenerler turkiye, romanya gibi. sonra paranin seyirciyi musteri, futbolu sanayilestirdigi bir takimla final oynar, franco'nun zamaninda el atmaya calistigi barcelona ya da el attigi real madrid gibi, veya modern franco'larin sahip oldugu takimlara karsi sahaya cikar totti. o sahada agini rakibine degil, rakibin aglarina mizragini saplayip iki elini yana acarak stadyuma soyle bagirdigini duyabiliriz "are you not entertained?"
App Store'dan indirin Google Play'den alın