• 9060
    hazır gündem değişti, birkaç tespit yapmakta fayda var.

    1) hala yetersiz bir kadrosu var. ligde ikinci sıraya yerleşmek bunu örtmemeli. sol bek, stoper bölgesi, kanatlar ve nispeten orta sahadaki alternatifler konusunda yetersizliği gün gibi ortada.

    2) yerli oyuncu kalitesi liderin gerisinde seyrediyor. fenerbahçe savunma bloğunu bazen tamamen yerlilerden oluşturmasına rağmen galatasaraydan daha iyi randıman alıyorsa, bir oturup düşünmek lazım. sezon başı planlamasının yetersizliği yine meydanda.

    3) geçen sezonun ikinci yarısı ile bu sezon gidene kadarki süreçte fatih terimin takındığı "inandığım oyuncuyu oynatırım" kumarı bu sefer tutmayınca oyunculardaki güven ve şevk kaybolmuştu. çünkü hocanın adaletine güvenmemeye başlamışlardı. mancininin takımı tanımaması, ironik şekilde, avantaja döndü ve herbir oyuncu oynama fırsatı buldu. rotasyon çerçevesi genişledi, böylece oyunculara binen yük azaldı, bu da takımın fiziken ve mental olarak daha diri kalmasını sağladı. son dönemdeki çıkışın sebepleri arasında bu da var.

    4) burak yılmazın tekrar golcülüğünü hatırlamasıyla beraber savunma arkasına yaptığı koşuların ve sürekli pozisyona girmesinin önemi de arttı. bu meziyetleri onu bugünlere getirmişti, tekrar gollere başladığı için bu meziyetleriyle beraber iyice parlamaya devam edecektir. adam kaşla göz arasında yine gol krallığında birinci sıraya çıktı.

    5) santrafor bölgesinde drogbayı yedekleyecek bir oyuncunun olmaması didi adına şanssızlık. 36 yaşında bir adamdan her maç 90 dakika randıman almak mümkün değil. bunun yerine, kanımca devre arası necati ateş transferi gibi forvet çeşidini arttıracak bir transfer yapılmalı. elimizde bir tane alfa (didi), bir tane büyük beta (burak), bir tane de küçük beta (umut) var. bir gamma da lazım bu hatta.

    özet olarak takımın özellikle yerli kadrosunda yetersizlikler belirgin. şampiyonlar liginde umutluyum. ligde, tt arenadaki maça kadar fenerbahçenin iki maç kaybetmesi, galatasarayınsa her maçı alması mümkün mü? nâmümkün değil.
App Store'dan indirin Google Play'den alın