• 71
    şimdi bir insan düşünelim. daha doğmadan galatasaraylı bir ailenin çocuğu olacağını programlamış, ailesinde bir tane başka takımı tutan yok, amcası, dayısı falan aşk acısına dayanamamış gitmiş fenerli bir kadınla evlenmiş, bu da yengesi ölünce göbekatangilllerden, oh bir fenerli eksildi diye. okula gitmiş, galatasaralı olmayan bütün hocalarından nefret etmiş, arkadaşlarını sadece galatasaraylılardan seçmiş. mezun olmuş, yaşı gelmiş oy kullanmış, oy verme kriteri en çok galatasaraylı hangi partide var. aşık olmuş kız babaeskisporlu çıkınca ayrılmış, acısı hala içinde. siyaset, rüşvet yolsuzluk, demokrasi, geçim derdi, iş güç hiçbirisi yok hayatında. patronsa sadece galatasaraylı çalıştırıyor, çalışansa önşartı patronunun galatasaraylı olması. adamın dünyası galatasaray. haftada bir galatasaray maçı olduğunda televizyonu açıyor, onun dışında boş zamanları hep internette minternette eski maç videolarını aramak. şimdi insan dedik de bu hayvanoğluhayvanın, ben gözüm yanıyor diye bağırırken, yanımda karım baygınlık geçirirken, siyah beyaz atkılı yarım yaşındaki bir çocuğun koşarak yanıma gelerek gözümüze süt dökmesinin manasını anlayabilmesi mümkün mü?

    galatasaray pekçok şey olabilir ama galatasaray hiçbir zaman herşey değildir. mesela benim için türkiyeyi kimin yönettiği galatasaray futbol takımının küme düşmesinden daha önemli. fenerli bir can dostum var. onun hayatı selçuk inanın hayatından daha önemli. kendi kazandığım para geçindirdiğim ev galatasarayın 2014 bütçesinde daha önemli, ben yerde gözüm diye kıvranırken yanıma gelip gözüme süt döken yarım yaşındaki beşiktaş atkılı çocuk da ultraaslanın tamamının karesinden daha önemli.

    çarşılı değilim ya da ultraaslanlı değilim allaha şükür galatasaraylıyım ama bu çarşıya saygı duymama engel değil. şu anda da hayatımda kafama en son taktığım şey şike. şike zurnanın son deliği. etrafınızda neler oluyor farkında değilsiniz heralde. (bkz: 17 aralık 2013 badem idman yurdu pensilvanyagücü maçı)
App Store'dan indirin Google Play'den alın