• 326
    dünyanın bütün derbilerini ideolojik, mezhepsel, dini veya ırki farklılıklar oluşturmuştur çok doğru. ama türkiye'de derbi bilinci bunun üzerine kurulmamıştır. ülkemizde dünyada eşi benzeri görülmeyen, tamamen spor rekabeti amaçlı bir derbi bilinci vardır. her mezhepten, dinden, ırktan, ideolojiden insanlar aynı tribünlerde omuz omuza saf tutarlar maçlarda. bundan daha güzel bir şey olabilir mi? neden şimdi bu güzellik dururken, tribünler ve kulüpleri illaki belli bir ideolojiye çekmeye çalışıyoruz?

    tribünlere siyaset girmesin tabi ki. senin tepkini vermen gereken yer tribün değil, sandıktır, meydanlardır. çünkü senin gönül verdiğin renklere sadece senin siyasi ideolojine inanan insanlar gönül vermemekteler. galatasaray, fenerbahçe veya beşiktaş olsun fark etmez. hepsinin taraftarında çeşitlilik bulunmakta genç padawanlar. önce bunu bir kavramanız lazım.

    ama avrupa'da oluyor diyecekler şimdi. yahu hala idrak edemediniz mi? biz avrupa'dan farklıyız. hemde her yönden farklıyız. biz avrupai yaşamaya çalışan fakat avrupalı olmayan bir toplumuz. bu gerçeği hiç kimse değiştiremez genç padawanlar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın